Canalizarea de la Turcinești, în linie dreaptă

717

Lucrările la canalizare din Turcinești înaintează cu repeziciune, investiția fiind demarată în teren, de o firmă din Hațeg, cu trei luni în urmă. “Sperăm ca firma să mențină ritmul de lucru impus angajaților ca la finalul anului viitor lucrarea să poată fi recepționată”, a declarat edilul de Turcinești, Dumitru Modrea. Primarul susține că o parte din documentația pentru lucrare a fost refăcută, asta deoarece pe anumite porțiuni aceasta nu corespundea realității din teren. Aproape 1000 de gospodării vor fi racordate apoi la canalizare. În prezent, toate satele comunei Turcinești beneficiază de apă din rețeaua publică, drumuri comunale asfaltate, majoritatea ulițelor asfaltate, curent electric, cablu, internet, gaze (cu excepția satului Horezu, pentru care costurile sunt foarte mari, satul aflându-se departe de centrul comunei, iar cereri puține).

Reamintim că, 12 firme din țară s-au bătut pentru lucrarea de canalizare de la Turcinești, câștigătoare fiind SC Moni Impex SRL din Hațeg, în timp ce societățile care au pierdut licitația nu au depus contestație. Finanțarea de 76 de miliarde de lei vechi vine de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Termenul de execuție a lucrării este de 14 luni de la data predării amplasamentului. Sistemul nu conține și stație de epurare, canalizarea urmând să fie conectată la stația de epurare a municipiului Târgu-Jiu, care a fost dimensionată special să aibă capacitatea necesară pentru a deservi și comuna Turcinești.
A.Stoica

2 COMENTARII

  1. Este al 7-lea an de când s-a început lucrarea de canalizare și nu se mai termină. In satul cartiu mai sunt de făcut traversări de canalizare și nu s-au mai facut; să vedem cine va suporta tăierea asfaltului care deja s-a turnat, întrucât sanepidul nu acceptă alte preluări paralele cu conducta de apă potabilă iar proiectul este pentru traversarea străzii….

  2. Măcar primarul Modrea mișcă ceva. A pus becuri la stâlpii de pe șosea, face canalizarea și asta în scurt timp de la numire. Primare, dacă ai repara și strada ai fi tare de tot. Că deja e distrusă de camioane. Gogălniceanu nimic domnule. Când îl vedeai era tot prin săli de judecată unde se dădea mare pe acolo că e primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here