Canada: Aproximativ 230 de copii, infectaţi cu virusul AH1N1 în trei tabere şcolare

1023
Cel puţin 227 de tineri canadieni au contractat gripa A H1N1 în tabere şcolare din apropiere de provincia Ontario (est), au anunţat miercuri autorităţile sanitare locale, precizând că aceste cazuri nu sunt grave.”Numărul total al celor infectaţi în aceste trei tabere este de 227 dintr-un total de 1.275″ de tineri, a declarat pentru televiziunea publică CBC, doctorul Charles Gardner, responsabilul pentru sănătate publică din districtul Simcoe-Muskoka.

În această comună, situată la aproximativ 150 de kilometri la nord de Toronto (est), se află cele trei tabere şcolare, ale căror nume nu au fost dezvăluite de către autorităţi.
Cazurile nu sunt grave, a subliniat doctorul Gardner. „Tuşesc şi au febră, au o stare generală de indispoziţie, dar niciunul nu a necesitat spitalizare”, a precizat acesta.Aceste tabere sunt foarte strict supravegheate, dar închiderea lor este exclusă, a adăugat el, precizând, de asemenea, că părinţii bolnavilor au fost rugaţi să vină să îşi ia copii pentru ca aceştia să se poată vindeca la domiciliu. Peste 10.000 de persoane au contractat până în prezent virusul A H1N1 în Canada. Potrivit ultimului bilanţ oficial al Ministerului Sănătăţii din Canada, publicat miercuri, numărul cazurilor înregistrate a ajuns la 10.156, printre care şi şase noi victime, care ridică la 45 numărul deceselor care au legătură cu virusul gripei A H1N1 din această ţară.
Selecţie Sorin BĂLEANU, după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here