Campioana en-titre, împinsă de la spate către un nou titlu / Asta e campioana?…

450

Pandurii a fost scoasă de pe trasa spre titlu după un joc cu scântei și cu mari semne de întrebare. Delegarea lui Marius Avram a fost ciudată și, până la urmă, s-a dovedit și nefericită.

Partida care trebuia să fie un adevărat derby a început așa cum trebuia, cu un ritm bun și cu patru ocazii bune, câte două pentru fiecare echipă, în primul sfert de oră. Chipciu a tras din 8 metri, la colțul scurt, dar Stanca a respins, iar Hora a reacționat rapid în careul advers reluând din prima, dar șutul i-a fost deviat și prins de Niță. Ropotan a pătruns frontal și șutul i-a fost prins de portarul stelist, însă cea mai mare ocazie a primei reprize a pornit din piciorul lui Adi Popa, care l-a întors ca pe o clătită pe Acsinte după care a centrat în fața porții pentru Hamroun, care nu a reușit să împingă mingea în poartă din doar 2-3 metri. După acest start extrem de interesant, jocul s-a mutat la mijlocul terenului, acolo unde s-a consumat și momentul care avea să schimbe soarta meciului. Un henț al lui Adi Popa a trecut nesancționat, însă la nici două secunde distanță, pentru Mrzljak, Marius Avram a avut deja mâna în buzunar pentru a dubla un cartonaș galben cu unul roșu! Echilibrul rupt de Avram în prima repriză avea să se simtă în partea a doua, deși Pandurii a închis aproape perfect unghiurile de pasare și culoarele către poarta lui Stanca. Din înaltul tribunei, Edi Iordănescu a văzut bine viitorul partidei și a mutat inspirat. L-a scos pe Nistor și a introdus un recuperator bun în locul său, pe Droppa. Reghecampf a făcut și el o mutare, în sens invers, însă. L-a scos pe Bourceanu, al cărui rol în jocul cu un om în plus nu se mai regăsea pe partitură, și a forțat cu Marica. Termenul este special ales, forțarea punându-l nu doar în postura de a nu ajunge la un balon periculos centrat în fața porții de Hamroun, ci și la ieșirea prematură din joc a lui Marica, vârful stelist părăsind terenul cu lacrimi în ochi și cu sumbra previziune de a fi ratat deja prezența la europeanul din vară. Steaua a căutat zadarnic să se apropie periculos de poarta lui Stanca. Posesia nu i-a adus nimic altceva decât două șuturi care însă nu au prins poarta, Enache și Adi Popa având execuții pretențioase în minutele 60 și 74. Chiar și în 10 oameni, Pandurii a avut intenția de a pune trei puncte în clasament și a fost aproape de a da lovitura în minutul 77, după o minge bine întoarsă de Ungurușan, dar șutul lui Ropotan a trecut pe lângă buturile steliste.
Când remiza părea a nu mai putea fi evitată, deși ambele echipe ținteau victoria, în rol și-a intrat și arbitrul Comănescu. Acesta a semnalizat un henț în careu al lui Hora la o fază pe care analiza mai mutor foști arbitri FIFA au găsit-o drept eronat interpretată de brigada de la Severin. Marius Avram a indicat punctul cu var în ciuda protestelor vehemente ale gazdelor, iar Stanciu nu a avut milă, penaltiul transformat de el rănind adânc speranța pandurilor într-o performanță unică în acest sezon pentru gorjeni.
Finalul a fost la fel de încins, după ce l-au lăsat în plata Domnului pe Avram, în drum spre vestiare, jucătorii au avut parte de o întâlnire neortodoxă cu spectatorii aflați deasupra tunelului. Săpunaru și Chipciu au reacționat necontrolat, incalificabil, chiar dacă din spatele gardului veneau injurii și comportamente deviate din regnul animal. Din păcate, după ce Mrzljak va fi suspendat pentru meciul cu Astra, este foarte posibil ca Pandurii să îl piardă și pe Săpunaru, ceea ce ar fi un handicap mare pentru gorjeni.

Pandurii Târgu Jiu – Steaua București 0-1 (0-0)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 13.000
A înscris: Stanciu (min. 89 – penalti)
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Săpunaru, Vasiljevic, Acsinte – Ropotan, Mrzljak – Antal (min. 72 Grecu), Nistor (min. 46 Droppa), Răduț (min. 84 Ciucur) – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic (min. 6 Papp) – Bourceanu (min. 46 Marica, min. 67 Bawab), Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Chipciu. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.
Cartonașe galbene: Mrzljak (min. 29 și 38), Nistor (min. 38), Acsinte (min. 49), Răduț (min. 64), Hora (min. 74), Săpunaru (min. 90) / Enache (min. 15), Chipciu (min. 17), Niță (min 73).
Cartonaș roșu: Mrzljak (min. 38).
Arbitri: Marius Avram – Micloș Nagy, Alexandru Cerei. Adiționali: Adrian Comănescu și Dragoș Istrate.

“Nu ştiu dacă a fost penalty, dar vreau să analizaţi faza în care am rămas în 10 oameni. Dacă noi meritam să rămânem în 10… A fost henţ la Adi Popa şi el ştie prea bine, a şi recunoscut. A fost fault după, a judecat bine faza următoare Avram, dar nu înainte. Eu sunt mândru de echipa mea ca jucător al Pandurilor şi de oamenii din tribune”, Cristi Săpunaru, jucător Pandurii Târgu Jiu.

“Chiar dacă au jucat în 10, i-am dominat. Important este că am câştigat. Suntem acolo unde ne este locul, pe prima poziţie. Cu siguranţă ne vom bucura dacă Astra se va încurca. Înainte era presiunea pe noi, că jucam înaintea lor. Îl ştiu pe Cristi (n.r. Săpunaru), ştiu cât îi place să câştige cu Steaua, este rapidist. A fost nervos pe deciziile arbitrilor, dar nu cred că avea de ce”, Nicușor Stanciu, jucător Steaua București.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here