Campanie umanitară pentru sinistraţii din Mitropolia Olteniei

447

Săptămâna trecută, Arhiepiscopia Craiovei a repartizat o parte din ajutoarele strânse în campania umanitară destinată satelor inundate din Oltenia, către parohiile Albeni şi Novaci, din Protopopiatul Târgu-Cărbuneşti. Caravana cu alimente şi produse igienico sanitare a fost coordonată de preotul Adrian Stănulică, Consilier Social în cadrul Centrului Eparhial de la Craiova.

În urma deversărilor de apă din vara aceasta, pricinuite de abundenţa precipitaţiilor de ploaie, mai multe parohii din Mitropolia Olteniei au fost grav afectate. Numeroase familii de credincioşi au rămas fără locuinţe, îmbrăcăminte sau hrană. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhia Română a iniţiat, în perioada 1-15 august, o colectă umanitară, atât cuprinsul parohiilor din ţară, cât şi în cele din diaspora, în vederea sprijinirii celor aflaţi în suferinţă. Iniţiativa BOR a fost susţinută îndeaproape de TVR. În felul acesta, fiecare credincios a fost îndemnat, prin vocea preotului paroh, la solidaritate cu fraţii creştini din regiunile sinistrate. Parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei au răspuns în majoritate la apelul umanitar făcut spre sprijinirea credincioşilor din partea de nord a judeţului Gorj şi din judeţul Vâlcea. Sub părinteasca purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, au fost strânse, prin serviciul social al Arhiepiscopiei şi prin Asociaţia „Vasiliada”, tone întregi de alimente neperisabile, îmbrăcăminte şi produse igienico-sanitare. Mai mult, pe lângă parohiile oltene şi-au exprimat solidaritatea creştină numeroase parohii, instituţii private şi de stat sau centre eparhiale din ţară şi străinătate. Între acestea se numără şi Parohia „Tuturor sfinţilor” a comunităţii româneşti din Milano-Nord, regiunea Monza, coordonată de preotul Pompiliu Nacu.

Ajutoare pentru parohiile Albeni şi Novaci
poza campanie umanitaraCea de-a doua etapă a acestui demersului de ajutorare a început în Arhiepiscopia Craiovei săptămâna trecută, îndreptându-se către credincioşii din parohiile Albeni şi Novaci, Protoieria Târgu-Cărbuneşti. Astfel, delegaţii Centrului Eparhial, în frunte cu pr. consilier Adrian Stănulică au distribuit peste 350 de pachete familiilor din cele două parohii. Acţiunea a fost sprijinită de Institutul pentru Jandarmi „Tudor Vladimirescu” din judeţul Gorj, care a asigurat transportul şi împărţirea ajutoarelor. Săptămâna aceasta, delegaţia Arhiepiscopiei Craiovei se va îndrepta spre parohiile Pociovaliştea, Polovragi şi Sohodol. „Acţiunea, organizată cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Irineu, reprezintă expresia purtării de grijă a Bisericii Ortodoxe faţă de credincioşii săi afectaţi de inundaţiile care au avut loc în această vară, în judeţul Gorj. Mulţumim celor care s-au implicat în organizarea şi susţinerea campaniei de ajutorare a persoanelor sinistrate din Oltenia. Suntem încredinţaţi că Bunul Dumnezeu va răsplăti tuturor fapta cea bună cu darurile Sale cele bogate”, a spus pr. Adrian Stănulică.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here