Campania de vaccinare începe până la sfârşitul lunii noiembrie

385

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj susţine că şi în acest an campania de imunizare împotriva gripei sezoniere va debuta în cursul lunii noiembrie. Pentru campania din acest an s-au solicitat 27.700 doze de vaccin. Cele mai multe sunt pentru persoanele de peste 65 de ani, nu mai puţin de 14.000 de doze.

Imunizarea este una dintre măsurile adoptate pentru prevenirea îmbolnăvirilor în sezonul rece. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a finalizat catagrafia pentru campania din acest an şi aşteaptă repartizarea dozelor necesare pentru imunizarea cetăţenilor. În total, sunt solicitate 27.700 doze de vaccin antigripal. „Am finalizat catagrafia pentru vaccinarea antigripală şi avem nevoie, în total, de 27.700 de doze de vaccin antigripal. Pentru copii avem nevoie de 1.247 doze de vaccin, 226 pentru gravide, 2.662 doze pentru cadre medicale, 707 pentru persoanele din instituţiile de ocrotire, 8.800 pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 de ani şi 14.000 doze pentru persoane de peste 65 de ani”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Directorul DSP recomandă imunizarea
O măsură de prevenire a îmbolnăvirilor în sezonul rece este vaccinarea antigripală. În momentul de faţă, la nivelul judeţului nostru se aşteaptă dozele de vaccin antigripal pentru demararea campaniei de imunizare ce se va desfăşura prin intermediul medicilor de familie, spitale şi instituţii de ocrotire socială. „Campania începe a fi efectuată începând cu luna noiembrie, chiar dacă nu se ştie data exactă. Vaccinarea este recomandată în special categoriilor de populaţie care prezintă risc de îmbolnăvire”, a confirmat Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Categorii de vârstă vizate de vaccinarea antigripală
De vaccinul antigripal pot beneficia toţi cetăţenii, însă această campanie vizează, cu precădere, anumite categorii de persoane. „Conform metodologiei, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani”, spune Boeriu. Campania de imunizare se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here