Campania „Prea rebel să fii condus!” a ajuns la final

366

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj marchează astăzi, 24 iulie 2013, Ziua Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri. Se vor derula o serie de activităţi, în colaborare cu partenerii locali implicaţi în prevenirea consumului de droguri: Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj. Astfel se va marca şi finalul campaniei „Prea rebel să fii condus!”.

Consumul şi traficul ilicit al drogurilor reprezintă una din problemele majore ale societăţii şi continuă să creeze enorme prejudicii pentru sănătatea şi bunăstarea persoanelor. Astfel, în data de 7 decembrie 1987, Adunarea Generală a ONU a decis ca ziua de 26 iunie să fie celebrată ca Zi Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca o expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru a atinge obiectivul de avea o societate fără consum abuziv de droguri. Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Crimă (United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC) a iniţiat campania pentru celebrarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, în scopul informării populaţiei, mai ales a tinerilor, despre efectele nocive asupra sănătăţii pe care le pot avea drogurile aflate sub control internaţional. Deoarece în acest an ziua de 26 iunie a fost decretată zi de doliu naţional în memoria victimelor accidentului din Muntenegru, manifestările programate marcării Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri au fost reprogramate pentru data de 24 iulie.

„Alege sănătatea ca prioritate în viaţă…”
Mesajul din acest an propus de UNODC a fost „Alege sănătatea ca prioritate în viaţă, nu drogurile!”, dorind să tragă un semnal de alarmă cu privire la creşterea cererii de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP) şi efectele nocive pe care acestea le au asupra sănătăţii.
Agenţia Naţională Antidrog îşi propune să comemoreze victimele consumului de droguri prin aprinderea de lampioane, acţiune desfăşurată sub sloganul: „În viaţă sănătatea are prioritate, nu drogurile! Victimele consumului de droguri nu mai au priorităţi, doar lumânări aprinse. Tu ce priorităţi ai?”

Activităţi derulate în Gorj
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj desfăşoară, în data de 24 iulie, pentru marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, în colaborare cu partenerii locali implicaţi în prevenirea consumului de droguri: Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj – o suită de activităţi: Cros antidrog – „ Alege sănătatea ca prioritate în viaţă, nu drogurile!” – ora 9 în Parcul Central (Complex Dolce Vita); Activitate de prevenire a consumului de droguri desfăşurată în comunitate – ora 10 în zona pietonală din centrul municipiului Târgu Jiu;
Activitate de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor instituţionalizaţi în Complexul de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială Târgu-Jiu – ora 10.30; Activitate de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor aflaţi în Tabăra şcolară ”Sfântul Nicodim” Tismana.
Odată cu aceste activităţi se încheie campania naţională „Prea rebel să fii condus!”, dedicată prevenirii consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here