Cămin de bătrâni, modernizat cu 1 milion de euro

1082

Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni va fi reabilitat energetic. Consiliul Județean Gorj a obținut o finanțare de un milion de euro pentru modernizarea centrului de bătrâni din comuna Runcu.

Clădirea în care se află sediul administrativ și saloanele pentru bolnavi, cu regimul de înălțime P+1E, a fost construită în anul 1960 și renovată în anii 2010-2013. Al doilea corp de clădire, locuință pentru bolnavi, cu regim de înălțime parter, a fost construit în anul 1960 și modernizat în anul 2009.
Saloanele și sălile de tratament pentru bolnavi au fost construite în anul 1999 și renovate în ultimii trei ani.
„Prin realizarea acestui obiectiv de investiție se urmărește creșterea eficienței energetice a clădirilor, îmbunătățirea desfășurării activității în cadrul instituției, prin crearea unui climat favorabil, respectiv asigurarea unor condiții optime pentru beneficiarii serviciilor de asistență socială, persoanele cu handicap și persoanele vârstnice, asigurarea energiei din surse regenerabile, scăderea consumurilor de energie și a emisiilor de dioxid de carbon”, potrivit caietului de sarcini.
Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5 – Valul Renovării.
Valoarea totală estimată a lucrărilor se ridică la 5,19 milioane lei, fără TVA.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here