Camere video pentru cetăţenii comunei Runcu

439
camera videoUn număr de 24 de camere video vor fi montate până la jumătatea lunii decembrie în localitatea Runcu, la iniţiativa edilului comunei. „În fiecare sat vom monta de la 3 la 5 camere video, astfel încât să fie acoperite atât intrarea în sat, centrul acestuia, dar şi ieşirea. Am decis montarea acestora pentru siguranţa cetăţenilor, dar şi pentru că era mult mai costisitor dacă angajam firme de pază sau ne foloseam de serviciile Poliţiei Comunitare”, ne-a declarat primarul Adi Cîmpeanu.

Acesta a menţionat faptul că pentru montarea acestor camere a fost alocată de la bugetul local suma de 50.000 lei, iar decizia asupra proiectului a fost aprobată în unanimitate în şedinţa de Consiliu Local. „Proiectul este unul util, aşa ştim cine iese sau intră în localitatea noastră”, a completat Cîmpeanu. Până la începerea montării sistemului video, în fiecare sat s-au organizat şedinţe cu locuitorii, care, conform spuselor edilului, „n-au avut nimic de obiectat şi chiar sunt mulţumiţi, simţindu-se liniştiţi atunci când merg pe stradă”.
Serverul sistemului video a fost montat la Primăria Runcu, iar informaţiile vor fi stocate non-stop, timp de 30 de zile, iar la sfârşitul acestei perioade vor fi vizionate şi şterse, dar doar cu condiţia să nu fi fost înregistrat nici un fenomen infracţional.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here