Call-center-ul de la Fisc oferă informaţii despre taxe şi impozite

475

Reprezentanţii Fiscului au anunţat că pentru a beneficia de asistenţă şi îndrumare online, contribuabilii au posibilitatea de a apela la Call-center, la numărul unic de telefon: 031/403 9160. Această măsură a fost introdusă de la 1 octombrie 2015, atunci când posturile telefonice existente ale administraţiilor fiscale, prin care erau oferite servicii de asistenţă şi îndrumare telefonică, au fost conectate la numărul unic la nivel naţional, menţionat mai sus.
În momentul apelării numărului unic de telefon, contribuabilii sunt rugaţi să asculte un mesaj de început, după care vor alege tasta corespunzătoare în funcţie de tipul de informaţii pe care doresc să le solicite. Pentru a beneficia de îndrumare şi asistenţă în domeniul fiscal, contribuabilii vor selecta tasta 1 sau tasta 2, în funcţie de categoria de contribuabili din care fac parte (fizică sau juridică). Agenţii Call-center oferă contribuabililor informaţii cu caracter general în legătură cu modul în care aceştia trebuie să procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligaţii fiscale. Informaţiile oferite contribuabililor prin intermediul Call-center-ului se referă la impozitele, taxele, contribuţiile sociale şi alte venituri bugetare administrate de ANAF. În cazul în care speţa prezentată de contribuabil prezintă un grad ridicat de complexitate şi dificultate, acesta va fi îndrumat de operatorii ANAF către celelalte trei modalităţi de acordare a asistenţei, prevăzute de normele legale în vigoare, respectiv: prin e-mail (prin intermediul formularului de asistenţă de pe site-ul Agenţiei sau direct accesând acest link); în scris; la sediul organului fiscal.
Gorjenii persoane juridice şi fizice trebuie să ştie că indiferent de metoda de comunicare aleasă, cererile de informaţii ale contribuabililor trebuie să includă, în mod obligatoriu, următoarele date de identificare: numele şi prenumele (în cazul persoanelor fizice) sau denumirea societăţii; domiciliul fiscal; codul de identificare fiscală; semnătura contribuabilului, persoană fizică, sau a reprezentantului legal în cazul societăţilor comerciale.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here