Călinoiu şi Surupăceanu – convinşi că PD-L a rupt protocolul la îndemnul lui Băsescu

446
Surupaceanu_MugurelIon Călinoiu e convins că ruperea protocolului de colaborare de către PD-L Gorj are conotaţii strict electorale. Preşedintele executiv al PSD Gorj afirmă că între cele două organizaţii nu a existat un astfel de protocol şi, în consecinţă, nu există un document care să fie denunţat unilateral de una dintre părţi.

Călinoiu spune că gesturile mai multor filiale PD-L din ţară de a renunţa la colaborarea în plan local cu social-democraţii sunt făcute în urma unei decizii luate la Cotroceni. Preşedintele executiv al PSD Gorj afirmă că, acum, fiecare partid trebuie să îşi ducă la îndeplinire responsabilităţile din domeniile pe care le girează politic, Ion Călinoiu fiind convins că în minerit şi energie lucrurile nu vor evolua bine.

O poziţie similară a avut-o ieri şi Mugurel Surupăceanu, devenit vicelider al grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor. Acesta spune că actualul preşedinte îşi „vampirizează” propriul partid doar din dorinţa de a câştiga un nou mandat. „Să nu fim naivi: PD-L nu are niciun cuvânt de spus în această privinţă, ordinul vine direct de la Traian Băsescu. Preşedintele doreşte să-şi construiască o largă coaliţie pentru susţinerea candidaturii independente, racolând oameni precum Miluţ şi Simirad. Numele celor care au ajuns lângă Traian Băsescu nu trebuie să mai surprindă pe nimeni. Toţi sunt construiţi după chipul şi asemănarea lui Băsescu: trădători şi oportunişti. După cinci ani de mandat, acesta este cel mai bun barometru pentru a măsura rezultatele preşedintelui: lângă Traian Băsescu apar numai dezertori, oameni refuzaţi de alte partide şi lideri politici locali care se zbat în marja de eroare a sondajelor. Traian Băsescu îşi vampirizează propriul partid. El a cerut PD-L – ului să racoleze oameni pentru campania lui electorală atât de la PSD, cât şi de la orice alt partid potrivnic PD-L. PD-L va avea mult de suferit. Aducând asemenea oameni în partid, preşedintele discreditează PD-L şi le arată oamenilor cât de puţin îi pasă de integritate”, spune Surupăceanu.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here