Călinoiu îi predă ștafeta lui Cosmin Popescu

550

Ion Călinoiu i-a făcut mai tânărului său coleg Cosmin Popescu, fost deputat de Gorj, pârtie spre președinția Consiliului Județean Gorj, președintele executiv al PSD Gorj anunțând, oficial, în ultimele două zile, că nu mai este interesat de un nou mandat în fruntea județului. Călinoiu susține că instituția are nevoie, acum, de un “suflu nou”, acesta conducând CJ Gorj în ultimii 12 ani, alți opt fiind vicepreședinte, alături de Nicolae Mischie.

Ion Călinoiu a oscilat în ultimele două săptămâni între dorința partidului, o mare parte dorindu-l încă un mandat la cârma județului, și cea de promovare a lui Cosmin Popescu în fruntea forului județean. Pare că a învins tinerețea, Călinoiu fiind, mai mult ca sigur, viitorul candidat al PSD Gorj la fotoliul de senator de Gorj, la alegerile din toamnă. O dovedește retragerea lui Călinoiu din funcția publică, acesta rămânând până la parlamentare doar simplu consilier județean al PSD, președintele urmând să fie, pe noua majoritate, Cosmin Popescu. “Decizia este a mea şi nu putea fi influenţată de nimeni decât de mine. Eu am constatat, nu acum, că e momentul de a nu mai continua ca preşedinte al CJ, ci de o bucată de vreme mult mai mare. Chiar de la începutul mandatului al treilea mi-am spus că mai am un mandat de dus la bun sfârşit. E nevoie de a împrospăta administraţia, e nevoie de suflu nou”, a afirmat, ieri, Călinoiu.

Cârciumaru a spus DA
Decizia președintelui executiv al PSD Gorj a fost acceptată și de către Florin Cârciumaru, preşedintele filialei. Și acesta a anunţat că organizaţia îl va susţine pe Cosmin Popescu pentru a ocupa funcţia respectivă, dar şi pe Ciprian Florescu pentru un nou mandat de vicepreşedinte al CJ, urmând ca și celălalt post de vicepreşedinte să fie ocupat, în urma protocolului cu ALDE, de un reprezentant al acestei formaţiuni. “Cosmin Popescu va fi supus votului în Comitetul Executiv, se va cere votul Comitetului Executiv pentru ca în consiliu să îl susţinem pe domnul Cosmin Popescu pentru funcţia de preşedinte şi pe domnul Ciprian Florescu pentru funcţia de vicepreşedinte. Sunt sigur că vor face echipă foarte bună”, a mai afirmat Florin Cârciumaru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here