Căldura, responsabilă de apariţia micozelor

593

micoza picioarelorMicoza picioarelor este o infecţie care provine din cauza apariţiei ciupercilor. Apare cel mai des odată cu apariţia căldurii, iniţial doar la anumite degete dar se poate întinde şi poate afecta şi celelalte degete şi chiar talpa piciorului.

Micoza, deşi este o boală a picioarelor, poate apărea şi în alte zone ale corpului. Se manifestă prin: descuamări, crăpături şi băşici dureroase care apar la nivelul epidermei. Micoza piciorului este însoţită şi de mirosul urât al picioarelor.

Care sunt cauzele micozei?

Se întâlneşte cel mai frecvent la persoanele care practică un sport şi care transpiră foarte mult, de unde şi denumirea bolii. Cel mai adesea suferă bărbaţii şi din nefericire este şi contagioasă. Îşi reduce dimensiunile mergând cu picioarele goale în locuri umede, folosind şosete din ţesături sintetice care produce descuamarea pielii.

Vindecarea micozei picioarelor?

Micoza piciorului nu este o afecţiune care pune viaţa în pericol, dar creează o oarecare jenă şi se tratează în timp. Se poate înlătura această problemă folosind antimicoticele sub forma unor geluri, creme sau spray-uri, care se aplică pe zona cu probleme. Dar nu trebuie tratată doar porţiunea cu probleme. Va trebui să acordaţi atenţie şi pielii din apropierea zonei afectate care poate semnala spori ai ciupercilor. Iar pentru o vindecare definitivă şi pentru a preîntâmpina apariţia ei, tratamentul trebuie aplicat mai multe săptămâni după dispariţia semnelor de boală. Spălarea în fiecare zi a picioarelor, alegerea unei încălţăminte de calitate şi a şosetelor de bumbac sunt obligatorii. Va trebui să vă uscaţi cu un prosop curat de fiecare dată când vă spălaţi, deoarece umiditatea este propice înmulţirii ciupercilor. Dacă simţiţi durere la unghia din jurul degetelor unde s-a localizat ciuperca este indicat un consult dermatologic. Acesta poate clarifica situaţia şi decide dacă afecţiunea se poate trata medicamentos sau dacă va trebui îndepărtată unghia chirurgical.

Cristina Răscol

 

 

1 COMENTARIU

  1. Buna! Fiica mea avea un fel de ciuperca pe degetele de la picioare. I s-au innegrit la incheietura. Cel mai probabil a luat-o de la strand. Asa ca dupa ce am citit mai mult despre aceasta boala si am intrebat si un medic a inceput sa foloseasca cateva produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Asa ca a inceput acest tratament si a folosit o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o crema antiseptica si o sticluta de ulei din arbore de ceai. Dupa ce spala pe picioare, cu un sapun organic de la ei, aplica crema antiseptica plus 2-4 picaturi de ulei din arbore de ceai. Dupa ce era bine uscata aplica pudra. Pentru ea aceste produse au avut rezultate foarte bune, au functionat si le recomand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here