Călărașiul, adversar în optimi

485

Cupa României la handbal masculin demarează cu un meci tare pentru Energia, care va trebui să treacă de echipa lui Aihan Omer în optimile de finală, o fază în care pe lângă cele 14 echipe din Liga Națională au intrat și două formaţii din al doilea eșalon.

Tragerea la sorți pentru optimile de finală ale celei de a 31-a ediții a Cupei României a avut loc ieri în Capitală, iar Energia poate spune că a avut ghinion, Dunărea Călărași fiind una dintre cele mai puternice echipe din Liga Națională de handbal masculin. Totuși, ghinionul nu a fost total, asta pentru că Bozo Rudic și băieții lui vor avea avantajul terenului propriu într-un meci care se va disputa într-o singură manșă.
Cu un parcurs bun în sezonul trecut în această competiție, una în care a jucat finala în acest an, la Baia Mare, în compania celor de la Minaur, Energia își propune să ajungă măcar la Turneul Final Four, însă și călărășenii, conduși de selecționerul Aihan Omer, au cu siguranță un obiectiv similar, ceea ce face din această confruntare una dintre cele mai interesante ale acestei faze.

Rudic, încrezător în șansele Energiei
Dacă numele echipei din Călărași stârnește teamă multora, situația este altfel în ceea ce-l privește pe antrenorul Energiei, care este mulțumit de această tragere la sorți și spune că adversarul este unul accesibil: “Este bine. Nu este chiar rău, chiar este accesibil. Știu că se va juca o singură manșă, și este foarte bine că se joacă la noi acasă. Cei de la Călărași au un antrenor bun, au echipă, dar este un adversar accesibil din punctul meu de vedere”, a declarat Bozo Rudic. Pentru tehnicianul Energiei sunt însă prioritare evoluțiile din campionat, acolo unde speră să intre cât mai curând în obiectiv: “Toate gândurile sunt la campionat până acum, dar nu neglijăm nici Cupa României. Vrem să urcăm în campionat, dar vom fi concentrați să câștigăm și în Cupă. Nu îmi place să pierd”, a mai spus Bozo Rudic.
Meciurile din optimi vor avea loc într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, pe data de 16 decembrie 2015. În caz de egalitate, se va trece direct la aruncările de la șapte metri. Ocupantele locurilor 1 din Divizia A la finalul turului vor avea drept de joc în Cupa României.

Programul 8-imilor de finală:
CSM Focșani – Dinamo București
Loc 1 Divizia A-Seria A – Potaissa Turda
CSM București – Minaur Baia Mare
CSM Ploiești – CSU Galați
HC Odorhei – Poli Timișoara
Loc 1 Divizia A-Seria B – HC Adrian Petrea
Steaua București – HC Vaslui
Energia Tg. Jiu – Dunărea Călărași

“Jucăm acasă cu Călărașiul. Cred că este o tragere la sorți bună, în primul rând că jucăm acasă. Adversarii sunt buni, dar avem prima șansă. Ne mai întâlnim o dată cu ei și în campionat, se știe că primele 4 etape din retur se joacă tot în acest final de an. Campionatul primează, dar cine știe, poate și în Cupă putem face o figură frumoasă ca și anul trecut. Pentru noi fiecare meci este important indiferent în ce competiție jucăm. În condițiile în care jucăm acasă ne interesează foarte mult să ne calificăm mai departe”, Doru Geamănu, președinte secție handbal Energia.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here