Caisele, fructe de vară

577

caiseCaisele sunt fructe foarte apreciate în această perioadă şi nu numai. Au conţinut de apă 85%, acid citric, acid malic, sodiu, potasiu, calciu, zaharuri, fier, magneziu, cupru, provitamina A şi multe alte vitamine.

Aceste fructe tonifică sistemul nervos şi se recomandă în astenie fizică sau intelectuală, insomnii, stres sau oboseală.

În China, caisele se foloseau în diferite tratamente naturiste care prelungeau şi îmbunătăţeau viaţa oamenilor.

Persoanele cu boli de piele sau cele cu febră pot consuma suc de caise proaspete, acestea acţionând ca un adevărat medicament. Vitamina B17 este indicată şi bolnavilor de cancer.

Caisele îmbunătăţesc digestia şi sunt în acelaşi timp diuretice. Pentru cei care doresc să ţină o cură din aceste minunate fructe, pot consuma 500 de grame de caise zilnic aproximativ două săptămâni.

Cura cu caise este indicată şi copiilor cu întârziere în creştere, adolescenţilor şi femeilor însărcinate.

De la aceste fructe nu se foloseşte doar pulpa lor ci şi sâmburii care sunt utilizaţi în tratarea infecţiilor tractului respirator dar şi în afecţiuni precum astm, tuse, bronşită şi probleme gastro-intestinale.

Caisele uscate au un conţinut de câteva ori mai mare de betacaroten decât cele proaspete. Dar există şi un inconvenient, referitor la faptul că cele pe care le găsim în magazine sunt tratate cu conservanţi care dau reacţii alergice.

Ca să vă convingem să mâncaţi cât mai multe caise vă aducem la cunoştinţă şi beneficiile acestor fructe aduse organismului. Iată care sunt:

– ţin sub control digestia

– previn constipaţia

– elimină toxinele din organism

– alungă stresul şi oboseala

– tratează insomnia

– reface celulele

– tratează acneea, dacă se folosesc sub formă de mască

– previn cancerul

– cresc nivelu de hemoglobină

– fortifică ficatul

– combat anemia

– întăresc sistemul nervos şi dinţii

– sunt diuretice

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here