Câini care prind infractori, sirene la maxim, amprente, în școlile din Gorj

502

Startul evenimentelor organizate de Ziua Poliţiei Române a fost dat, marți, în județul Gorj, prin ”Caravana Prevenirii Criminalităţii”, care s-a desfășurat în mai multe unități de învățământ, pornind de la Târgu-Cărbunești și continuând, ieri, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu”, din Târgu-Jiu, apoi la Rovinari și Turceni. Elevii au avut parte, printre multe altele, de demonstraţii de dresaj canin, prezentarea laboratorului mobil de criminalistică, o expoziţie de arme și sirene la maxim. Copiii s-au fotografiat cu mașinile echipajelor de intervenţie. Acțiunile organizate de IPJ Gorj vor continua astăzi. ”Începând cu ora 09.30, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciul Cabinet vor organiza «Ziua Porților Deschise», la sediul IPJ Gorj, fiind invitați elevi din cadrul unor unități școlare de pe raza municipiului Târgu-Jiu. De la ora 10.00 va fi și expoziție de pictură și grafică cu tema «Centenarul Marii Uniri – 1918 -2018», la sediul IPJ Gorj, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Gorj”, a precizat Miruna Prejbeanu.
Vineri, începând cu ora 09.30, la sala Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu va avea loc deschiderea festivităților, care va fi făcută de către șeful IPJ Gorj, Decebal Drăghiea. După prezentarea unui documentar despre Ioan C. Popilian, comisarul de Poliție care a condus locuitorii orașului în luptele de la Podul Jiului, din timpul Primului Război Mondial, vor urma ceremonia de avansare a ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, premierea câştigătorilor competiţiilor sportive, acordarea de trofee şi diplome, lansarea revistei GorjPol, într- o ediție nouă, o lansare de carte în foaierul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” și o expoziție de picturi și documente istorice privind înființarea Poliției Române, „Centenarul Marii Uniri – 1918 -2018”, organizată de polițiști din cadrul IPJ Gorj, în parteneriat cu Arhivele Naționale Gorj.
”La aceste activități participă polițiști, reprezentanții IJJ și ISU Gorj, reprezentanții autorităților și instituțiilor publice locale, membrii Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere a M.A.I. La data de 25 martie, începând cu ora 11.00, împreună cu Asociația Cadrelor în rezervă, conducerea IPJ Gorj va organiza ceremonialul militar și religios în contextul comemorării personalului militar, erou al Primului Război Mondial, comisar de poliție IOAN C. POPILIAN. Activitățile vor continua la Cimitirul Eroilor, cu depunere de coroane, prezentarea onorurilor militare și executarea salvelor de infanterie. Va fi și o expoziție de pictură, cu prezentări tematice privind «Centenarul Marii Uniri – 1918 -2018», la Muzeul de artă Târgu-Jiu, după care prezentarea documentarului I.C. Popilian.
Totodată, începând cu ora 10.00, va fi prezentarea autospecialelor și a tehnicii din dotarea Poliției Române, în Piața Prefecturii din municipiul Târgu-Jiu”, au mai precizat reprezentanții IPJ Gorj. Ultimul eveniment va consta într-o expoziție cu lucrări de pictură realizate de elevii Liceului Teologic Târgu-Jiu, cu tema „Centenarul Marii Uniri – 1918 -2018”, în Piața Prefecturii.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here