Câine salvat de pompieri

594

Un câine a fost salvat de pompieri, luni după-amiază, după ce a căzut într-un subsol, la o adâncime de aproximativ patru metri, aflat pe un teren din municipiul Târgu-Jiu. Proprietara terenului a cerut ajutor. Un echipaj din cadrul ISU a fost trimis la fața locului, salvatorii reușind să scoată patrupedul nevătămat din subsol. ”Am fost solicitați de către o doamnă din municipiul Târgu-Jiu să salvăm un câine căzut într-un subsol.

Încă de luni dimineață câinele schelălăia și zgâria pereții în încercarea sa de a ieși din captivitate. Spre seară, femeia și-a luat inima în dinți și ne-a cerut ajutorul. Băieții s-au dus la fața locului și au scos câinele teafăr, însă lihnit de foame și sete. A făcut câțiva pași și și-a întors capul spre salvatorii lui, confuz dacă îi sunt prieteni sau dușmani. S-a întors și i-a lins mâna salvatorului său. Sunt momentele în care îti dai seama cât de inteligente și pline de recunoștință sunt aceste animale. Și îți mai dai seama că și dacă ai depus eforturi, ai transpirat, te-ai murdărit sau te-ai zgâriat pentru a-l salva, a meritat din plin. Da, pentru noi, pompierii militari contează fiecare viață!

Da, în cazul acestor intervenții suntem la fel de serioși și perseverenți ca în cazul oricărei situații de urgență la care intervenim. Și da, folosim girofarele și ne deplasăm în grabă și la aceste intervenții pentru că și viața lor contează”, a precizat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here