Căderi de pietre pe Transalpina

677

Angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu au intervenit, joi dimineața, pe DN 67 C Transalpina pentru a îndepărta pietrele căzute pe carosabil. În anumite zone nu se putea circula din cauza pietrelor. Săptămâna viitoare se va întruni o comisie, care va decide data exactă a redeschiderii Drumului Regelui.

Marţi, 15 mai, o comisie de specialişti să urce la Rânca pentru a examina traseul Rânca – Obârşia Lotrului şi să semneze procesul-verbal privind redeschiderea şoselei. Din experiența anilor trecuți, imediat după deplasarea la fața locului a comisiei, s-a deschis Transalpina.
Limita de viteză va fi de 30 de kilometri/oră şi, pentru început, limita de tonaj de 3,5 tone.
În cursul dimineții de joi, 10 mai, angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu au intervenit pe DN 67 C Transalpina pentru a îndepărta pietrele căzute pe carosabil.

Drumul Regelui, perla turismului montan din Oltenia
Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munţii Parâng, prin Staţiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania şi este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 metri. Transalpina porneşte din Bengeşti-Ciocadia, judeţul Gorj, comună aflată pe drumul naţional 67, la aproximativ 35 kilometri de Târgu-Jiu. Transalpina trece prin staţiunea Rânca, zonă considerată mană cerească pentru turişti, fiind o oază de linişte şi relaxare. Cabanierii din Rânca sunt pregătiţi să îşi întâmpine oaspeţii, ofertele de cazare fiind variate. Turiştii pot face drumeţii şi alte activităţi recreative. Şi localnicii îi aşteaptă pe turişti pe Transalpina, ei scoţând la vânzare produse bio, expuse pe marginea drumului. Vara, în această zonă sunt amplasate mai multe tonete cu diverse produse, pe modelul celor de pe Transfăgărăşan sau din zona Rucăr-Bran. Preţurile practicate de comercianţii de suveniruri şi produse bio sunt acceptabile, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia unele produse. La 2.000 de metri, a fost amenajat chiar un spaţiu comercial unde turiştii pot achiziţiona fructe de pădure, ceaiuri, brânzeturi. În zona staţiunii Rânca sunt disponibile mai multe puncte comerciale de unde trecătorii pot să cumpere suveniruri şi alte produse.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here