Cadbury face un nou efort de respingere a ofertei Kraft

441
Cadbury face un nou efort pentru respingerea ofertei ostile de preluare înaintată de grupul american Kraft Foods, compania britanică raportând marţi vânzări bune pentru 2009, în urcare cu 5% faţă de 2008, creşterea marjei operaţionale la 13,5% şi majorarea dividendelor cu 10%.

Cadbury a reiterat, într-un document publicat marţi, că oferta Kraft este „derizorie”, că subevaluează compania într-o proporţie mai ridicată decât orice altă tranzacţie din sectorul ciocolatei şi că valoarea companiei a crescut de la lansarea ofertei de 17 miliarde de dolari, în septembrie 2008.
„Performanţele noastre au fost excepţionale în 2009. Am generat o creştere bună a veniturilor în pofida celor mai dificile condiţii economice din ultimii 80 de ani”, a declarat directorul general al Cadbury, Todd Stitzer.
Acţiunile Cadbury au depăşit săptămâna trecută pentru prima dată preţul oferit de Kraft şi au închis şedinţa bursieră de luni la 781 pence pe unitate, faţă de cei 762 pence pe unitate propuşi de grupul american acţionarilor.
Marţi, titlurile companiei britanice au deschis în scădere cu doi pence, la 779 pence pe unitate.
Acţionarii Cadbury nu par entuziasmaţi de propunerea Kraft şi susţin că „o ofertă câştigătoare” ar trebui să depăşească preţul de 800 pence pe acţiune.
Cadbury a anunţat marţi, în documentul amintit, că vânzările au crescut cu 5% anul trecut, avansul accelerând la 6% în semestrul al doilea. Totodată, compania precizează că marja operaţională a fost de 13,5%, depăşind prognoza de 13,3%, iar dividendele aferente anului 2009 vor creşte cu 10%.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here