Ca la noi, la nimeni – Nemulțumirile premierului față de miniștrii Sănătății și Finanțelor!

56
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Puțina știință duce la îndepărtarea de Dumnezeu. Multa știință duce la apropierea de Dumnezeu!” – Albert Einstein

În ultima perioadă, țara și prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-au confruntat și încă se confruntă cu scandaluri, ba în domeniul Sănătății, ba în cel al Finanțelor.
Și totuși, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, este la cârma unui Guvern de Coaliție formată din PSD și PNL. Cât ar fi de nemulțumit de modul în care miniștri Sănătății și Finanțelor își fac datoria, premierul Marcel Ciolacu se vede obligat să se poarte cu mănuși cu respectivii miniștri și din pricina poziției partenerului de guvernare.
CAZUL MINISTRULUI (NE)SĂNĂTĂȚII NOASTRE, ALEXANDRU RAFILA. Este unul al omului cumpătat, calm, bun profesionist și care „nu se grăbește să taie odată până nu gândește de mai multe ori”. Nici în cazul deceselor apreciate ca suspecte de la Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” din Capitală, soldate cu două doctorițe de la secția ATI reținute, prof. univ. dr. Alexandru Rafila nu s-a grăbit nici acum să le acuze și nici să le ia apărarea, fiind un ministru al Sănătății profesionist și, oarecum, neutru.
În cursul zilei de ieri, ministrul Al. Rafila și secretarul de stat Alexandru Rogobete s-au prezentat la Palatul Victoria, pentru discuții cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu. Ministrul Al. Rafila și secretarul de stat Alexandru Rogobete nu aveau finalizat raportul privind situația de la Spitalul “Sfântul Pantelimon”. Așa că s-a vorbit despre investițiile în sistemul de sănătate publică, așteptându-se rezultatele Corpului de Control al premierului care analizează cum a acționat Corpul de Control al Ministerului Sănătății la Spitalul “Sfântul Pantelimon” în luna aprilie 2024.
APRECIERILE LEGISTULUI PROF. UNIV. VASILE ASTĂRĂSTOAE DESPRE SUPERFICIALITATEA INML. Porfesorul ieșean Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, personalitate recunoscută pe plan național și internațional, a analizat la rece situația de la Spitalul Clinic de Urgență “Sfântul Pantelimon” din București, afirmând, între altele:
“Am aflat că legiștii sunt niște autodidacți geniali, care pe baza expertizelor făcute la cei decedați în secțiile ATI capătă cunoștințe avansate pe care un medic ATI le obține în 5 ani de rezidențiat. Am aflat că acum se poate calcula probabilitatea legăturii de cauzalitate (între reducerea dozei de noradrenalină la doza terapeutică de 1mg și deces). Sunt sigur că 99% a rezultat nu prin calcule empirice, ci pe baza teoremei lui Bayes, o teoremă elaborată acum patru secole și care se folosește și acum în biologie și în inteligența artificială.”
Este doar un citat din articolul „Consecințe tragice pentru sistemul medical românesc”, publicat luni pe site-ul DCNews. Un articol doct, sobru și aplicat care se încheie cu frazele: „Cu umilință, țin totuși să le reamintesc onorabililor membri ai Biroului Executiv al CSML că trufia este în religia creștină (și nu numai) un păcat capital. Puțină smerenie nu strică nici în medicina legală”, a scris Vasile Astărăstoae.
TEOLOGUL MARCEL BOLOȘ CA PRETINS MARE FINANȚIST. Pe vremea când cârmuia Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, teologul de profesie Marcel Boloș făcea o treabă foarte bună și nu doar impresia unui atoateștiutor în domeniul finanțelor, așa cum se crede acum.
Prin 8 iulie, anul curent, a fost un protest la Guvern, adică în Piața Victoriei. Semn că economiștii și contabilii se săturaseră de „E-uri toxice, precum e-TVA, e-factura și… e-PSD!” Iar nemulțumirile au fost exprimate după discuțiile avute de o delegație a protestatarilor cu însuși ministrul Finanțelor Publice, teologul și pretinsul liberal sadea Marcel Boloș. Nici lideri marcanți ai pretinsului PNL nu-s mulțumiți de prestația ministrului Finanțelor, Marcel Boloș. Prim-ministrul Marcel Ciolacu îl mai ține, totuși, deși i-a cerut un plan de măsuri fiscale ferm, cerut de altfel și de Comisia Europeană până pe 15 octombrie 2024, prin care România să-și reducă deficitul bugetar. Dacă Marcel Boloș nu va fi capabil să-l facă, sfârșitul lui ca ministru de finanțe este sigur!
ION PREDOȘANU

P.S.: DEMISII. Cam pe sâmbătă și-a dat demisia șeful Corpului de Control al ministrului Finanțelor. Doctorița Florina Pompilian, șefa secției ATI de la Spitalul “Sfântul Pantelimon”, a demisionat și domnia sa, luni! (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here