Ca la noi, la nimeni – Între Balamuc și Dictatură, „GuWernerul Meu”, demis!

853
SANYO DIGITAL CAMERA

Am avut o zi de miercuri cu o ședință de plen a Parlamentului României adorabilă. Trec peste faptul că, de-acum fostul prim-ministru Orban Ludovic, actual probabil prim-ministru interimar a avut atacuri furibunde la adresa tuturor celor care anunțaseră că vor susține Moțiunea de cenzură contra ,,GuWernerului Meu”, condus de păpușarul și lașul Orban Ludovic, într-un mod lamentabil. Guvern alcătuit din oameni total nepricepuți, ca să nu le zic incompetenți, dintre care mulți parcă veniseră să se califice la locul de muncă. Precum incoerenta ministresă a Muncii, Violeta Alexandru, cea cu darea afară a unei liftiere văduve și aflată la doar trei ani de pensionare, dar care arată mai bine decât Muma Pădurii numită Violeta Alexandru, cea renumită pentru că a condus un ONG de-al lui George Soros, a mai fost șefa organizației PNL Sector 2 din București și consiliera istericului Orban Ludovic.
Iar ziua citirii, dezbaterii și votării Moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR a venit după o noapte în care Guvernul PNL adoptase nu mai puțin de 25 de Ordonanțe de Urgență la foc automat. Acele ordonanțe nu aveau, în marea lor majoritate, avizele necesare din partea miniștrilor și chiar deloc din partea Consiliului Economic și Social! Avizul din partea consiliului Economic și Social fiind solicitat abia miercuri la ora 11.00, cu doar o oră înainte de începerea ședinței de plen a Parlamentului României. Parlament pe care Orban Ludovic îl cataloga drept retrograd și afirma că nu se teme de votul lui.
Derapajul cu Ordonanțele de Urgență – 25 la număr – l-au convins pe liderul Pro România, Victor Ponta, să anunțe că va vota și el Moțiunea de cenzură. O Moțiune de cenzură inițiată, cum spuneam, de către PSD și UDMR, ambele formațiuni politice nefiind de acord cu alegerea primarilor în două tururi, dar și bazate pe faptul că atât Comisia Europeană, cât și Comisia de la Veneția nu acceptă schimbarea legilor electorale decât cu un an înaintea desfășurării acestora. Or acum sunt mai puțin de patru luni de zile până la alegerile locale.
Adjectivele scabroase la adresa PSD, minciunile lui Orban Ludovic și ale acoliților săi nu merită a fi așternute pe hârtie. Sică Mandolină l-a acuzat pe Victor Ponta că s-a operat la un spital privat din Turcia. Nici replica din partea liderului Pro România n-a întârziat: „Orbane, eu m-am operat la picior, nu am fost la dezalcolizare!”
Întrebat ce părere are despre discursul fostului, de-acum, prim-ministru Orban Ludovic la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: „Incoerent. Vi se pare un om normal? E treaz?” Alte comentarii sunt de prisos”.
Și o revenire. Dintre cele 25 de OUG, doar una se referea la scandalul cu privatizarea sistemului de sănătate, prin care spitalele și clinicile private au acces la banii publici. Inclusiv consiliera lui Victor Costache, ministrul Sănătății, care primește salariu de demnitar, dar și 4.000 de euro de la Polisano SRL, de unde provine, repet consiliera zicea miercuri că ministrul n-a avizat OUG, Consiliul Economic și Social nu. Iar în aceste condiții OUG este un caz penal!
S-a trecut la vot, iar Moțiunea de cenzură a trecut cu 261 de voturi pentru, cu 21 mai multe decât voturile cu care Guvernul PNL/Orban a fost investit. Mă rog, acum „GuWernerul Meu” este destituit.
La finalul ședinței de prezentare, dezbatere și votare a Moțiunii de cenzură, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu liderul Pro România, Victor Ponta, și este posibil ca la consultările de la Palatul Cotroceni să meargă împreună cu o propunere unică de prim-ministru în persoana lui Remus Pricopie, Rectorul SNSPA.
ION PREDOȘANU

P.S. Aseară, la ora 18.30, Klaus Werner Iohannis urma să facă o declarație de presă. Acum, mingea este în terenul său. Fie îl numește iarăși ca viitor prim-ministru pe Orban Ludovic, fie urmează de luni sau de marți încolo consultări cu partidele parlamentare. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here