Bursele elevilor, stopate pentru anul şcolar în curs

325

eleviElevii din Gorj, beneficiari de burse de merit, sociale şi de studii nu şi-au primit indemnizaţiile pe nici măcar o lună în anul şcolar 2009-2010.

Conform reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţ şi a celor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), banii pentru plata acestor indemnizaţii dar şi pentru acordarea celui de-al 13-lea salariu în rândul profesorilor din Gorj vin de la bugetul de stat prin intermediul edililor din localităţi. „Situaţia depinde de bugetul primăriilor, în funcţie de ele se alocă banii pentru efectuarea acestor plăţi”, a declarat Maria Cochină, inspector şcolar din cadrul IŞJ Gorj. La nivelul judeţului Gorj, există înscrişi pe tabelele aferente, 2.731 de elevi care primesc burse. Dintre acestea, 165 sunt burse de merit, 247 sunt de studii, iar 2.319 sunt sociale. Aproximativ aceeaşi situaţie este şi la capitolul acordării celui de-al 13-lea salariu. „Din câte ştiu, profesorii din municipiul Târgu-Jiu şi din alte localităţi încă nu şi-au primit banii. Însă, din câte am auzit de la colegii mei din teritoriu, acest salariu a ajuns la cadrele didactice din comuna Bâlteni şi municipiul Motru”, a mai spus inspectoarea.

Aceasta a mai completat că sunt şanse mici ca profesorii să intre în posesia celui de-al 13-lea salariu după sfârşitul acestei luni, când este prevăzut termenul de acordare al banilor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here