Bunoaica: “Administraţia CEO, dispusă să remedieze greşelile cu clasele de salarizare ale minerilor de la Lupoaia”

438

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia a solicitat, recent, administraţiei Complexului Energetic Oltenia, să remedieze, punctual, câteva erori strecurate în clasele de salarizare a unei părţi a personalului unităţii miniere. Nicu Bunoaica a ridicat problema claselor 2 şi 3 pe care le au încă anumiţi salariaţi care deservesc anumite sectoare de activitate din carieră. Conducerea CEO a percutat prompt la solicitările liderului de sindicat promiţând reglarea acestor deficienţe, angajaţilor în cauză urmând să le crească clasele de salarizare. Avantajaţi de noile cerinţe sunt şi cei zece mineri veniţi prin transfer la UMC Lupoaia de la UMC Jilţ, cu un an în urmă, cărora li s-au tăiat în mod ilegal trei şi chiar patru clase în momentul în care au început lucru la unitatea din Motru.

La UMC Lupoaia sunt peste 30 de angajaţi care prestează cu clase extrem de mici, deşi activitatea prestată de către aceştia ar fi impus o creştere salarială de câteva sute de lei, mulţi trebuind să treacă de la clasa 2 la clasa 9. Problema respectivilor angajaţi a fost pusă, ieri, pe tapet la CEO, managerul Laurenţiu Ciurel arătându-şi, potrivit liderului Bunoaica, disponibilitatea de a regla aceste deficienţe apărute în rândul personalului acestei cariere.
“Am pus problema claselor extrem de mici avute de mai multe categorii de angajaţi ai carierei Lupoaia, direct, managerului Laurenţiu Ciurel, care a şi percutat prompt, promiţându-mi că deficienţele pe care i le-am prezentat punctual vor fi reglate în cel mai scurt timp. Am discutat cu dânsul despre grupa de muncă pentru anumite categorii de personal, fiind mulţi mineri la Lupoaia care nu se bucură de o grupă corespunzătoare despre reorganizare, dar şi despre lipsa de personal pe anumite utilaje şi benzi transportoare, carenţele fiind datorate ultimelor disponibilizări. I-am transmis managerului că la UMC Lupoaia dialogul cu directorul unităţii există şi este unul corect, dar i-am spus că, la orice neregulă apărută în dialogul cu administraţia vor percuta ca atare”, a declarat, ieri, Bunoaica.
Liderul de sindicat le-a transmis deja angajaţilor că problemele ridicate de ei, în sala de apel şi la locurile de muncă, nu lasă indiferentă conducerea CEO, mai ales că se doreşte ca UMC Lupoaia să-şi prelungească viaţa pentru cât mai mult timp.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. ASTA NU A FOST O CORECTIE A SALARIILOR DIN CEO A FOST O BATAIE DE JOC ,S-AU DAT CITE DOUA CLASE DE SALARIZARE SI AMENINTARI .JOS MAFIA DIN SINDICATE SI CONDUCERE.VOM IESI SI NOI IN STRADA CA ASA NU SE MAI POATE.CEI DIN ADMINISTRATIE SI SINDICATE AU SALARII CIT NU POT SA DUCA SI NOI MUNCITORII SUNTEM SCLAVII CARE DUCEM TOT GREUL SI RESPONSABILITATEA PE SALARII DE TOT RISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here