Bugetarii, solidari cu solicitanţii unor ajutoare umanitare

352

prefecturaConducerea Prefecturii Gorj dar şi salariaţii instituţiei au donat bani pentru trei persoane bolnave care au cerut ajutorul instituţiei.

S-au colectat astfel aproape 4000 de lei din donaţiile bugetarilor din cadrul Prefecturii Gorj. Şi angajaţii serviciilor deconcentrate au percutat pentru a le sprijini financiar pe cele trei persoane bolnave, printre care se află şi un gorjean. În plină criză financiară salariaţii acestor instituţii, afectaţi şi ei de concediile fără plată, nu şi-au uitat semenii şi au donat bani pentru fiecare solicitant.

Angajaţii Instituţiei Prefectului Gorj au donat, în această săptămână, suma de 3.780 lei pentru cele trei persoane care au solicitat ajutor umanitar. Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei şi cei doi subprefecţi, Marcel Romanescu şi Horaţiu Gorun, au donat, fiecare, câte 150 de lei. Angajaţii Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto au donat şi ei suma de 290 de lei, iar cei de la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple al judeţului Gorj, alţi 395 lei.
Trei persoane cu grave probleme de sănătate au solicitat sprijin la Instituţia Prefectului Gorj săptămâna trecută. Prefectul Liviu Andrei a făcut imediat apel atât la angajaţii instituţiei pe care o conduce, cât şi la cei ai serviciilor deconcentrate pentru a-i sprijini financiar pe Nicolae Caraman, 38 ani, ofiţer criminalist, care are nevoie de transplant de măduvă, operaţie care costă 100.000 euro, pe Gabriel Păduraru, inspector de poliţie din Bucureşti, care trebuie să facă o operaţie în străinătate şi pe Nelu Pochea, în vârstă de 48 de ani, din comuna Plopşoru, sat Izvoare, judeţul Gorj, care are nevoie de un transplant de rinichi. „Am recurs la acest gest datorită stării de sănătate foarte grave în care mă aflu. Am epuizat toate posibilităţile de a strânge fonduri pentru efectuarea unui transplant renal şi de aceea am recurs la ajutorul dumneavoastră. Vă rog să mă ajutaţi cu o sumă de bani deoarece sunt într-o situaţie foarte critică. Voi fi etern recunoscător. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, transmite instituţiei Prefectului judeţului Gorj, bărbatul bolnav din Plopşoru.
Deconcentratele au răspuns la apel
Nici angajaţii serviciilor deconcentrate nu au rămas indiferenţi la apelul făcut de prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, săptămâna trecută. Astfel, Direcţia Judeţeană de Statistică Gorj a donat suma de 360 lei pentru cele trei cazuri, Casa Corpului Didactic a depus 240 lei pentru cele trei cazuri, OSPA Gorj a strâns 200 lei pentru Gabriel Păduraru, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a strâns 170 lei pentru Nelu Pochea, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a strâns 100 lei pentru Nicolae Caraman, 100 lei pentru Nelu Pochea şi 100 lei pentru Gabriel Păduraru. De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a virat în conturile celor trei suma de 256 lei: 83 lei pentru Nicolae Caraman, 90 lei pentru Nelu Pochea şi 83 lei pentru Gabriel Păduraru.
Dascălii au donat şi ei
Şi dascălii de la câteva şcoli din judeţul Gorj au donat bani pentru cele trei persoane bolnave. Astfel profesorii de la Şcoala Generală Leleşti au depus 100 lei pentru gorjeanul Nelu Pochea. Dascălii de la Şcoala Generală Scoarţa au donat şi ei 100 lei pentru cele trei cazuri în timp ce salariaţii Şcolii Generale Nr. 1 din Albeni au depus alţi 155 lei pentru Nelu Pochea. Profesorii de la Şcoala Generală „Grigore Geamănu” din Turcineşti au donat alţi 115 lei tot pentru gorjeanul Nelu Pochea care a solicitat sprijinul Prefecturii Gorj. Sumele strânse vor fi împărţite în mod egal şi depuse în conturile celor trei persoane.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here