Buget mai mare în 2010 pentru municipiul Târgu-Jiu

340

narcisa cristea facuta de mineŞi în 2010, târgujienii au un buget de criză, însă ceva mai mare decât anul trecut. În mare, proiectele şi investiţiile ce se vor face în oraş, pe parcursul acestui an,

vor fi prezentate în cadrul dezbaterii publice anuale, care va avea loc peste două zile în Târgu-Jiu.

Bugetul pe anul 2010 al Primăriei Târgu-Jiu va fi prezentat joi cetăţenilor, în cadrul unei dezbateri publice ce va debuta la orele 13.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. La eveniment va participa nu numai conducerea instituţiei publice, ci şi şefii tuturor compartimentelor şi serviciilor din cadrul acesteia. Pe toată durata dezbaterii publice, cetăţenii ce vor fi prezenţi vor afla care este bugetul municipiului, ce investiţii şi ce proiecte vor fi continuate sau vor debuta în acest an.
De asemenea, participanţii vor putea interveni în discuţii pentru a face propuneri autorităţilor în legătură cu aspectul oraşului dar şi cu dezvoltarea acestuia. „Vom spune cetăţenilor ce venituri, ce investiţii şi ce prevederi vom derula pe parcursul acestui an, precum şi problemele pe care credem că o să le întâmpinăm în domeniul de stabilire al proiectelor şi al cheltuielilor”, a declarat Narcisa Cristea, director economic al Primăriei Târgu-Jiu.
Investiţii puţine pentru strictul necesar
Cristea a mai menţionat că bugetul pentru acest an este unul de criză însă este un pic mai mare decât cel de anul trecut. „Dacă în anul precedent totalul bugetului era de 1.900 de miliarde de lei vechi, acum, în 2010, este de 2.000 de miliarde de lei. Din aceşti bani, 360 de miliarde sunt destinate investiţiilor, 300 de miliarde se vor duce pe serviciile publice, alte 670 pentru plata profesorilor, iar restul pentru funcţionarea serviciilor administrative locale”, a declarat directorul economic. Conform acesteia, iniţial, reprezentanţii autorităţii locale propuseseră un buget dublu pentru investiţii, însă acum acesta a rămas la 360 de miliarde. „Ne-am gândit ca din aceşti bani să facem doar strictul necesar, să continuăm proiectele începute în anii precedenţi, şi prognozăm o încadrare în buget într-o proporţie de 85%, procent pe care îl menţinem de câţiva ani buni”, a menţionat Cristea. Potrivit proiectului de buget, veniturile şi cheltuielile municipalităţii vor avea aceeaşi valoare, adică de 201.065 de lei. Pentru informarea cetăţenilor municipiului cu privire la dezbatere, Primăria Târgu-Jiu va împărţi până joi diverse pliante pe mijloacele de transport în comun şi la asociaţiile de proprietari din localitate.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here