Bucurie în spiritul iernii şi pentru mamele din Centrul Maternal

463
Câteva femei internate în Centrul Maternal din Târgu–Jiu şi-au petrecut Crăciunul în această unitate, împreună cu copiii lor. Pentru că provin din familii dezorganizate şi nu au condiţii de locuit, aceste femei sunt acum „acasă” în Centrul Maternal.

Pentru a nu simţi lipsa unei familii şi a unui cămin, cele şapte mame care nu au avut unde merge de Sărbători au avut parte de un meniu tradiţional, îmbunătăţit faţă de cel de zi cu zi. Astfel, potrivit lui Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal din Târgu–Jiu, acestea au primit numai bunătăţi, având pe masă tot ce trebuie cu o astfel de ocazie. Cu toate că familiile lor le mai vizitează din când în când, aceste mame încearcă să se descurce singure şi învaţă cum să aibă grijă de copii, pregătindu-se pentru întoarcerea în societate. Până atunci, Centrul Maternal este „acasă”, iar cadrele sunt, de fapt, membrii familiei.
Doar două femei au părăsit centrul de Sărbători
Două dintre cele nouă femei internate la ora actuală în Centrul Maternal Târgu–Jiu au mers acasă de Crăciun. Cele două mame, împreună cu fii lor, au mers în familiile lărgite unde au fost primite cu braţele deschise, petrecându-şi Crăciunul alături de cei dragi. Şi noul an îl vor începe tot alături de rude, întorcându-se în centru abia după Revelion. În prezent în Centrul Maternal Târgu – Jiu se află opt mame împreună cu zece copii precum şi o gravidă. Trei dintre aceste femei sunt minore şi au fost forţate să se maturizeze înainte de vreme, devenind mame în perioada în care încă ar trebui să frecventeze şcoala.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here