Bucurie în rândul deţinuţilor din Penitenciarul Târgu–Jiu – Sărbătorile le aduc zile libere

319

001068b-1Nu mai puţin de 15 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu – Jiu îşi vor petrece Sărbătorile de iarnă în sânul familiei.

Aceşti deţinuţi au fost selecţionaţi cu atenţie, ei făcând parte din regimul deschis şi semideschis.

Mulţi dintre deţinuţii care vor merge acasă de sărbători nu se află la prima permisie de acest gen. Persoanele private de libertate au fost alese în funcţie de comportamentul pe care îl au în detenţie şi de gradul de receptivitate la activităţile din Penitenciar. Anul acesta, 15 din cei peste 400 de deţinuţi îşi vor petrece Crăciunul sau Revelionul împreună cu cei dragi. Patru dintre ei vor petrece doar o zi acasă, în timp ce şapte deţinuţi vor avea câte trei zile la dispoziţie să se bucure de Sărbători împreună cu familia, cei mai cuminţi şi mai liniştiţi având parte chiar şi de cinci zile, fiind vorba, mai exact, despre patru persoane.
Crăciun şi pentru cei care rămân după gratii
Deţinuţii simt nevoia de apartenenţă şi căldură sufletească pe care o pot primi numai în familie. Astfel, posibilitatea de a fi alături de cei dragi, chiar şi numai pentru câteva zile, îi face foarte fericiţi. Cu toate acestea, conducerea Penitenciarului face tot posibilul ca toţi cei care se află încarceraţi acolo să nu simtă chiar atât de acut lipsa libertăţii. Deţinuţii au parte, în fiecare an în apropierea Sărbătorilor, de spectacole de colinde, de cadouri precum şi de un brad împodobit care le mai îndulceşte puţin timpul rămas până la ieşirea de după gratii. Deţinuţii au fost vizitaţi şi de către un cor al Fundaţiei „Stânca veacurilor”, ce le-a adus şi o serie de pachete cu cadouri.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here