Bucurescu și Râmescu, după gratii!

715

Lovitură grea dată ieri de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu într-un dosar ce vizează modul în care familia omului de afaceri de la Motru, Mihai Râmescu, a reușit să strămute o proprietate de pe raza comunei Slivilești, afacere în urma căreia acesta și apropiații săi au câștigat o grămadă de bani. De ieri după-amiază, Mihai Râmescu și soția sa se află în spatele gratiilor, acolo unde a ajuns și primarul Sorin Bucurescu, împreună cu o subordonată de-a sa de la Serviciul Urbanism.

Toate persoanele audiate ieri la Parchet în acest dosar s-au declarat nevinovate, însă probele de la dosar le-au permis procurorilor să aibă o cu totul altă părere și să dispună arestarea preventivă a celor în cauză. Cei patru au venit la Târgu Jiu însoțiți de polițiști, în baza unor mandate de aducere, pentru primarul Sorin Bucurescu fiind evident că urma să fie reținut. El a și declarat, de altfel, încă de cum a ajuns la Parchet că nu crede că va pleca de acolo fără cătușe, deși preciza că nu există motive temeinice pentru a fi reținut. „Am lucrat și eu în Poliție în trecut și știu cum se procedează. Am văzut cine a venit după mine și mi-e clar că voi fi ridicat. Că nu sunt motive și că nu sunt dovezi e altă discuție, dar, la acest moment, sunt sigur că voi sta măcar 24 de ore la beci. De ce m-au luat nu știu pentru că eu nu am făcut nimic ilegal”, spunea edilul, care este membru al PSD.
ramescuProcurorii l-au acuzat pe Bucurescu de abuz în serviciu și fals, la fel ca și pe Alexandra Loghin, angajata Serviciului Urbanism din Primăria Slivilești, cea care, împreună cu primarul, a emis o autorizație de demolare pentru o construcție a familiei omului de afaceri Mihai Râmescu. Problema este că respectiva construcție era o baracă ridicată fără autorizație de construcție, iar după ce familia lui Râmescu a început să negocieze cu fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia pentru exproprierea în vederea extinderii perimetrului minier, clădirea a fost extinsă artificial pentru ca, în cele din urmă să se ceară autorizație de demolare pentru un adevărat conac. Primarul Bucurescu a emis autorizația de demolare pentru clădirea care nu fusese autorizată, iar familia lui Râmescu a fost despăgubită cu 680.000 de lei, pe lângă terenurile primite în centrul municipiului Motru ca schimb cu pământul pe care se afla casa ce a generat problemele de acum.
Mihai Râmescu și soția sa Maria au fost audiați de procurorul de caz și au declarat presei că, în opinia lor, nu ar fi nicio problemă și că nu ar fi motive pentru o astfel de anchetă. După ce Sorin Bucurescu și Alexandra Loghin au fost ridicați de polițiști chiar din fața omului de afaceri, Mihai Râmescu a fost și el chemat în sediul Parchetului, fiind scos de acolo cu cătușe la mâini, el spunând că nu are nicio vină. A urmat apoi soția sa, care a fost și ea reținută pentru 24 de ore, aceasta nefăcând nici un comentariu. Cei doi soți sunt acuzați de instigare la abuz în serviciu și uz de fals, ei urmând să fie duși azi la o instanță de judecată, împreună cu Bucurescu și Loghin pentru a fi emise mandate de arestare preventivă. Anul trecut, polițiștii au făcut descinderi la Primăria Slivilești pentru a ridica documente în acest caz, descinderile având loc după ce Mihai Râmescu protestase la Motru față de menținerea în fruntea IPJ Gorj a lui Viorel Caragea. Ulterior, omul de afaceri și-a retras acuzațiile la adresa comandantului Poliției Județene, dar acest lucru nu a dus și la oprirea anchetei aflate în desfășurare la acel moment, deznodământul fiind cunoscut acum.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here