Bucătari, stilişti şi îngrijitori pentru ţările europene

514

Cele peste 12.000 de persoane din judeţul Gorj care reprezintă categoria şomerilor pot consulta şi opta pentru joburile puse la dispoziţie în aceste zile de către angajatorii din Spaţiul Economic European. Oferta de posturi vacante cuprinde nu mai puţin de 561 de locuri de muncă, disponibile prin intermediul reţelei Eures. Angajatorii din Cehia caută 50 lucrători în producţie, 50 operatori, 50 operatori de producţie, 30 operatori autoclave/asamblori, 20 muncitori asamblare, 15 şlefuitori, pilitori, 10 lucrători în prelucrarea lemnului. Germania vine cu o ofertă de 165 de joburi: 15 factori poştali, 15 bucătari/bucătari şefi/bucătari specialişti, 15 ospătari, 15 posturi pentru personal în industria gastronomiei de sistem, 15 şoferi tir, 10 agenţi de securitate, 10 agenţi de pază, 10 betonişti, 10 fierari betonişti, 10 tâmplari/dulgheri, 5 sudori MAG, 5 sudori MIG-MAG, 5 comisionari, 5 barmani, 5 mecanici instalaţii, 3 operatori CNC (laminor şi strung), 2 tehnicieni sisteme de securitate (alarmă şi supraveghere), 1 operator stivuitor, 1 mecanic auto, 1 operator CNC (strungar/frezor), 1 mecatronist, 1 asamblor–montator (lucrător în producţie), 1 tehnician electronică –service fibre laser de mare putere, 1 tehnician electronică, 1 tehnician electrotehnist, 1 manager vânzări, 1 optician.
Angajatorii din Norvegia oferă în această perioadă 92 de posturi vacante: 10 lideri de echipă în masaj, 10 lideri de echipă în îngrijirea unghiilor, 10 lideri de echipă pentru antrenori personali, 10 lideri de echipă pentru personal yoga, 10 lideri de echipă pentru stilişti, 10 lideri de echipă în servicii de înfrumuseţare, 10 lideri de echipă în cosmetică–îngrijire, 10 lideri de echipă în servicii de coafare, 10 lideri de echipă în servicii de machiaj, 1 coordonator de cercetare al UE în securitatea calculatoarelor, 1 profesor asociat în metoda elementului finit (FEM) şi analiza structurilor.
Suedia pune la dispoziţie 35 de locuri de muncă în domeniul auto, căutându-se: 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto. Pentru Marea Britanie se caută 20 îngrijitori de persoane, 10 şoferi camion, 1 infirmier; Elveţia încă mai are activă oferta de 10 locuri de muncă ca îngrijitoare copii/au pairs, în timp ce Belgia caută doi şoferi camion, iar Spania angajează un maseur.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, unde consilierul Eures poate oferi îndrumare.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here