Bucălăete, despre puciul din PRM Gorj: “Mă aştept ca Dascălu să se creadă şi Burebista sau Mihai Viteazul”

1198

Un partid despre care unii politicieni din Gorj au spus, nu demult, că este fără importanţă a demonstrat contrariul, o adevărată luptă pentru putere desfăşurându-se în aceste zile în PRM. Se doresc astfel scaune fără muncă şi se arogă merite pe care cei care vor să devină şefi, şi le atribuie peste noapte. Interesant este că scena bătăliei politice este mass-media, la organizaţia PRM Gorj nimeni dintre cei care se dau noi preşedinţi, neavând curajul să solicite ceva.

Este cazul lui Dumitru Dascălu, fost preşedinte interimar al PRM Gorj, destituit din funcţie în urmă cu un an zile, de către preşedintele partidului Vadim Tudor. Dascălu a acceptat resemnat schimbarea, în 12 luni nu a spus niciodată, nici public nici la sediul partidului pe la care nu a mai călcat de atunci, că şi-ar vrea înapoi funcţia. A început însă să râvnească la o funcţie în care a fost numit interimar şi nicidecum ales, în urmă cu nicio lună, când un grup de foşti peremişti au făcut un puci pentru a-l schimba din funcţie pe Vadim Tudor pentru propriile interese. Puciul a eşuat dar respectivii au continuat să se creadă drept noul organism de conducere al unui aşa-zis PRM. Din acest organism face parte şi Dumitru Dascălu, fost consilier judeţean PRM, pe rezultate pe care nu şi le poate aroga, meritul fiind a lui Ilie Petrescu, preşedintele de la acea vreme al organizaţiei. Dascălu şi-a ocupat funcţia remunerată de CJ Gorj timp de 4 ani de zile, fără să ridice glasul în vreo şedinţă.

Visul unei nopţi de vară…
Printr-o conjunctură, urmare a evenimentelor create de demiterea lui Ion Fugaru, Dascălu a fost numit preşedinte interimar al PRM Gorj. A ocupat funcţia, fără alegeri, aproape 2 ani de zile, perioadă în care partidul a mers înainte urmare a unei echipe rămase de pe vremea lui Petrescu, consolidată în timp şi de plecarea lui Fugaru. S-au obţinut rezultate în această perioadă, asta şi pentru că partidul era pe val şi bine structurat în teritoriu. Anul trecut, după locale, s-a produs schimbarea conducerii PRM Gorj, şi din dorinţa lui Vadim de reîntineriere a PRM la nivel naţional. Dascălu a fost schimbat cu Gheorghe Bucălăete, fost prim-vicepreşedinte al PRM Gorj şi secretar general al tineretului PRM la nivel naţional. Schimbarea nu i-a picat bine lui Dascălu, iar acum, pe baza unei hârtii emise de “organul” PRM, o structură nestatutară, acestuia i-a încolţit dorinţa de a fi, din nou, şef de organizaţie.

Dascălu nu e membru PRM
Acum se şi consideră preşedinte deşi nu a trecut pragul organizaţiei, nu are o ştampilă sau documente care să-i dea dreptul să se considere astfel. Să nu uităm că girul lui Vadim, lipseşte în acest caz.
“Nu pot decât să-l compătimesc pe domnul Dascălu. Îi respect vârsta, dar nu accept să îmi arunce în derizoriu PRM şi pe cei care au depus un efort considerabil pentru acest partid. Sigur că atâta timp cât acea hârtie este semnată de către un no name nu pot să o iau în serios, iar dacă ar fi fost semnată de preşedintele Vadim atunci m-aş fi conformat pentru că, indiferent de funcţie şi activitate, într-un partid trebuie să fie disciplină. Chiar dacă Dascălu ar mai fi fost membru al PRM, prin ieşirile publice avute s-a delimitat singur de partid şi de preşedintele Vadim Tudor, fapt ce este în afara statutului PRM. Zilele următoare vom avea o întâlnire a conducerii centrale a PRM, şedinţă prezidată de Vadim Tudor, în care se vor discuta abaterile grave săvârşite de cei care au încălcat statutul partidului. Vom vedea dacă domnul Dascălu mai este membru al PRM iar dacă se va constata că mai este, împotriva lui se vor lua măsurile necesare pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete”, a declarat preşedintele PRM Gorj, Gheorghe Bucălăete.
“Îi asigur pe membrii de partid şi pe toţi aleşii locali ai PRM Gorj că preşedinte al partidului este Corneliu Vadim Tudor iar la filiala PRM Gorj nu a survenit nicio modificare”, a conchis Bucălăete.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here