BRD va acorda credite agricultorilor care beneficiază de subvenţii

393
agricultura-andrei-spirache-publimediaBRD va acorda credite pentru finanţarea activităţilor curente ale producătorilor agricoli care beneficiază de sprijin financiar, în proporţie de 90% din valoarea estimată a subvenţiei, până la data plăţii integrale a acestor sume de la bugetul de stat, a anunţat banca.

Creditele vor fi acordate în baza unei convenţii încheiate de BRD cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi sunt destinate beneficiarilor de sprijin financiar din sectoarele vegetal, zootehnic, al îmbunătăţirilor funciare şi al reorganizării şi sistematizării teritoriului, se arată într-un comunicat al băncii.
Împrumuturile vor putea fi obţinute cu adeverinţe emise de APIA în vederea certificării cuantumului alocat fiecărei activităţi şi va fi garantat în proporţie de 50% de FGCR.
Sprijinul financiar se acordă sectoarelor de legume şi fructe destinate prelucrării industriale, viticultură, tutun, hamei, cartofi, plante medicinale şi aromatice, precum şi flori sau plante dendrologice şi ornamentale, dar şi sectorului de zootehnie, pentru susţinerea ameliorării populaţiilor de animale, îmbunătăţirea calităţii produselor de origine animală şi susţinerea măsurilor pentru producerea şi comercializarea produselor apicole.
BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din România în funcţie de activele gestionate. Banca are peste 2,6 milioane de clienţi şi operează o reţea de circa 930 unităţi.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here