Brâncuşi, prezentat elevilor de liceu

340
brancusiUn grup de elevi de la Liceul „Virgil Madgearu” din Târgu- Jiu au învăţat la sfârşitul săptămânii mai multe lucruri despre sculptorul Constantin Brâncuşi. Evenimentul a avut loc la Centrul de Cultură şi Artă, care poartă numele titanului de la Hobiţa.

În cadrul unui parteneriat, mai mulţi tineri şi elevi au participat la Centrul pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, la o prezentare despre viaţa şi opera titanului de la Hobiţa. ,, Avem parteneri un grup de elevi de la Liceul Comercial, condus de profesoara Liliana Oniga. Aceşti copii nu sunt pentru prima dată aici, pentru că vor să înveţe despre Brâncuşi”, a declarat directorul Centrului pentru Cultură şi Artă „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, Sorin Buliga.
„Vreau să aflu despre Brâncuşi”
Astfel de parteneriate prin care tinerii au ocazia să afle detalii despre părintele sculpturii moderne sunt binevenite şi apreciate de aceştia. „Mă aflu aici pentru că vreau să învăţ mai multe despre Brâncuşi. Vreau să ştiu ce a văzut, ce a studiat, ce locuri a vizitat şi ce drum a parcurs”, a declarat una dintre elevele participante. Prin aceste prezentări opera lui Constantin Brâncuşi va rămâne în conştiinţa locuitorilor acestui judeţ, care nu vor mai trece nepăsători pe lângă capodoperele pe care marele sculptor le-a lăsat la Târgu-Jiu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here