Braconier filmat pe malul Jiului

1291

Un braconier a fost filmat duminică, 12 mai, pe malul Jiului, în zona Pieței Centrale din Târgu Jiu, în timp ce fura un crap care depunea icre. Bărbatul, care pare a fi pensionar, a observat peștele la suprafața apei, a intrat în piață de unde a cumpărat un minciog, după care a revenit și a capturat crapul. Ulterior a părăsit zona cu o bicicletă.

Deși la fața locului au fost mai mulți martori, nimeni nu a intervenit. Braconierul a fost, însă, filmat de unul dintre privitori care a trimis fișierul video reprezentantului Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj, Claudiu Fiu.

” Am primit acest filmuleț în care avem un cetățean, posibil pensionar, care fură un crap aflat la depus icre… barajul Târgu Jiu! Nu ne mai vindecăm de foamea asta nativa! Vârstă înaintată nu înseamnă și cinste! Rușine!” a scris Claudiu Fiu pe contul personal de Facebook.

În această perioadă, peștii depun icrele și pescuitul este interzis. Bărbatul riscă să i se întocmească dosar penal pentru braconaj și să fie exclus din rândul membrilor AJVPS Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here