BPJ-ul PSD Gorj, completat după 11 februarie

515

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Gorj va fi completat cu câţiva vicepreşedinţi după 11 februarie, în timp ce organizaţiile locale a PSD din judeţ, cu conduceri interimare, vor organiza alegeri după această dată. Decizia a fost luată ieri în cadrul Biroului Permanent Naţional, organizat în capitală, şi se adresează tuturor organizaţiilor din ţară. Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj a declarat însă că la organizaţia social-democrată nu este cazul să se organizeze alegeri interne ci doar să se completeze BPJ-ul cu cel puţin trei noi vicepreşedinţi.

În cadrul şedinţei BPN-ului PSD de ieri s-a decis ca pe data de 20 aprilie să se organizeze şi Congresul Partidului Social Democrat. Decizia a fost luată la propunerea lui Ponta de Biroul Permanent Naţional al PSD. “Din punct de vedere politic am validat propunerea către Comitetul Executiv Naţional şi forurile statutare de a avea congresul pe 19 – 20 aprilie, în Bucureşti. Până la acest congres toate structurile noastre locale, începând de pe 11 februarie, vor avea alegeri, dezbaterile prevăzute în mod obişnuit de statutul PSD şi de modul de organizare al PSD, iar în cadrul congresului vom alege noua conducere pe un mandat până la alegerile din 2016”, a spus premierul. Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj a declarat însă că la organizaţia judeţeană nu va fi cazul să se organizeze alegeri interne dar se va face asta la filialele din judeţ care au conduceri interimare. De asemenea, se va completa BPJ-ul cu trei vicepreşedinţi după demisiile din funcţii ale lui Puiu Diaconescu, Marian Rotaru şi Laurenţiu Ciurel. Nu se vor organiza, de asemenea, alegeri interne la organizaţiile de tineret şi de femei ale PSD Gorj.

Se numesc 8 vicepreşedinţi de regiuni
PSD va avea, de asemenea, opt vicepreşedinţi pe regiuni, iar opt dintre liderii naţionali vor răspunde de marile domenii de importanţă naţională. “Sigur, pot să am oameni pe care îi prefer vicepreşedinţi, dar trebuie să-i aleagă colegii mei”, a spus Ponta. La Congresul PSD nu vor avea loc excluderi, după cum a dat asigurări preşedintele partidului. O altă temă discutată în BPN al PSD s-a referit la modul în care vor fi făcute propunerile şi implicarea PSD în alegerile locale parţiale din 3 februarie în care urmează să fie ales noul preşedinte al CJ Teleorman şi o serie de primari. Totodată, Andrei Dolineaschi a devenit secretar general adjunct al PSD, în condiţiile în care secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, este şi membru al Guvernului. Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, membru BPN a absentat de la şedinţa de ieri.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here