Bozo Rudic și-a încărcat elevii pentru etapele viitoare – „Sunt convins că se va vedea o schimbare”

428

Bozo Rudic și-a început mandatul la cârma Energiei cu un eșec, echipa gorjeană pierzând categoric meciul cu CSM București, dar sârbul vrea să schimbe rapid fața echipei lucrând mult la pregătirea fizică, dar și la atitudinea elevilor săi.

Analizele lui Bozo Rudic s-au terminat și sârbul a început să-și pună în practică ideile și filosofia legată de handbal. Jucătorii Energiei au simțit în zilele trecute pe pielea lor cum înțelege noul antrenor munca și nu le-a fost deloc ușor, după cum o spune chiar Bozo Rudic: „A fost o săptămână foarte grea pentru jucători, dar au răspuns foarte bine. Eu nu sunt niciodată 100% mulțumit pentru că dacă ești 100% mulțumit, atunci nu progresezi. Au fost 3-4 zile grele pentru ei, au văzut ce vreau de la ei, am lucrat mai mult fizic, fără minge, dar au răspuns foarte bine. Sunt convins că se va vedea o schimbare în jocul echipei. Va fi și o schimbare la nivel de atitudine. Eu le spun mereu că așa cum fac la antrenamente, așa vor face și la meci. Le-am cerut să joace foarte tare în apărare și tare și în atac pentru că așa trebuie”, a declarat tehnicianul Energiei despre antrenamentele pe care jucătorii săi le-au făcut în această săptămână la Târgu-Jiu. Rudic mai spune că pregătirea fizică i-a făcut pe gorjeni să piardă unele partide și a dat exemplu chiar ultimul joc disputat și cedat în fața celor de la CSM București după ce la pauză Energia conducea și făcuse un joc foarte consistent: „Eu cred că echipa a avut un minus la pregătirea fizică. Ați văzut la meciul cu CSM. Prima repriză a fost ceva extraordinar, au jucat bine și în apărare și în atac, până în minutul 41 sau 42. După aia au fost niște aruncări nepregătite, venite odată cu oboseala. Așa s-a dus și meciul…”, a concluzionat Bozo Rudic.

Grupul contează, nu individul
Un alt aspect important pentru handbalul pe care Energia va trebui să-l pună în practică în mandatul lui Bozo Rudic este jocul colectiv.
Tehnicianul sârb a atenționat că pentru el nu contează dacă un jucător iese în evidență atâta timp cât echipa pierde, grupul fiind primordial și evoluția echipei, nu a unui jucător sau altul: „Nu știu ce s-a făcut înainte, dar acum fiecare știe ce are de făcut. Nu accept ca cineva să joace pentru ca el să iasă în evidență. Trebuie să facem un grup care câștigă împreună și care pierde împreună”, a ținut să precizeze antrenorul Energiei.

Încă nu știe dacă va sta pe bancă
Meciul cu Steaua ar putea fi primul în care antrenorul Bozo Rudic ar putea să dea indicații elevilor săi de pe banca tehnică, însă în acest moment lucrurile nu sunt rezolvate. „Deocamdată nu știu, conducerea încearcă să rezolve această problemă, poate azi, poate mâine… Mai sigur vom ști vineri”, a declarat Bozo Rudic vorbind despre probabilitatea ca el să se afle alături de jucători, pe bancă, sau în tribună la meciul contra Stelei.
Președintele echipei gorjene spune că actele au fost înaintate instituțiilor statului și se așteaptă ca ele să fie eliberate, dar nu poate spune când ele vor fi primite: „Ar cântări foarte mult absența lui Bozo de pe bancă. Este un meci important și greu cu Steaua, echipa noastră are nevoie de antrenor pe bancă. Actele pentru permisul de ședere în România și permisul de muncă au fost depuse, așteptăm să iasă, să fie eliberate. Este foarte posibil ca până vineri să rezolvăm problema și să ducem actele la Federație, astfel încât la meci să avem antrenorul principal pe bancă. Totul depinde de cum merge treaba cu permisul de muncă. Sper să se rezolve cât mai repede”, a declarat Benedict Geamănu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here