Boza a refuzat să șuteze în poarta goală a lui Condescu

488

Marin Condescu și-a scos la vedere, luni, artileria grea, solicitând managerului CEO, Sorin Boza, să reînceapă sponsorizarea clubului de fotbal Pandurii, unde compania are încă statut de asociat. Însoțit de Marin Golea și de Constantin Mitrescu, Condescu a solicitat bani pentru redresarea clubului, asta în condițiile în care el pândește la cotitură să scoată bunurile clubului la mezat pentru a-și recupera cei 4,55 de milioane de lei, bani pe care spune că i-ar fi împrumutat către Pandurii când el era președinte. Boza, în ciuda unei discuții avute în aceeași zi și cu Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a refuzat să plătească vreun ban clubului, managerul dorind să își respecte promisiunile de creștere a salariilor angajaților oropsiți din CEO.

Condescu, Golea și Mitrescu au cerut o întrevedere luni cu Boza, ei înființându-se la ora 18.00 la sediul executiv, știind că managerul urma să se întoarcă în companie după vizita făcută la termocentrala Craiova. Timp de o oră și jumătate, cei trei au încercat să-l convingă pe Boza că Pandurii are nevoie de banii CEO, care au fost stopați de fosta conducere, asta urmare a faptului că Ministerul Energiei a impus ca societățile de stat pe pierdere să nu mai făcă sponsorizări. Deși intraseră optimiști în biroul managerului, Condescu lăudându-se că înființarea CEO poartă și amprenta sa, cei trei au ieșit cu cozile între picioare, Boza nefiind convins să cedeze în fața insistențelor respectivilor. Boza nu a ascuns de altfel că a refuzat cererea lui Condescu, oferindu-i acestuia “zero lei” la capitolul finanțare.
Boza chiar s-a pronunțat că a refuzat să ofere bani, deoarece vrea să realizeze grila unică de salarizare în CEO, și asta imediat după Paște, când se va ține o comisie mixtă în care se vor stabili persoanele care vor lucra pentru realizarea acesteia. Clubul nu este deloc transparent, în opinia lui Boza împărtășită altor lideri sindicali, și este prea implicat în probleme, unele chiar de natură penală. Directorul a explicat totul solicitanților în termeni amiabili, spunând că o unitate de genul CEO, fără profit, nu poate face astfel de sponsorizări.

Pandurii Târgu Jiu, club sportiv organizat juridic ca ONG (asociație), aflat în prezent în pericol de retrogradare, a intrat în insolvență în octombrie 2016. Asociații Pandurii Târgu Jiu sunt Complexul Energetic Oltenia, cu 69% din capital, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (23%), producătorul de articole din cauciuc Artego SA Târgu Jiu (4%) și Consiliul Local Târgu Jiu (4%). În cadrul asociației figurează ca membru cotizant și Consiliul Județean Gorj. Cei mai mari creditori ai clubului Pandurii sunt ANAF, cu creanțe de peste 14 milioane lei, fostul președinte al clubului, Marin Condescu (4,55 milioane lei) și echipa de fotbal FC Internațional Curtea de Argeș (1,83 milioane lei). Actualii și foștii jucători și antrenori ai Pandurii Târgu Jiu, plus alți salariați, dețin împreună creanțe de peste 6,5 milioane lei. Presa centrală a relalat recent că ,,unii dintre managerii și administratorii clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, intrat în insolvență în toamna anului trecut, ar putea fi obligați să suporte din buzunarele proprii o parte din datoriile clubului, administratorul judiciar considerând că există premise pentru angajarea răspunderii acestora și suspectând că banii echipei au fost folosiți de aceștia în interes propriu, plus ilegalități în ținerea contabilității și operațiuni frauduloase efectuate în dauna creditorilor, cum ar fi cesionarea în avans către unii jucători a drepturilor de televizare a meciurilor care urmau să fie încasate de Pandurii de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here