Bondoc: „Verificăm secţiile chirurgicale din SJU”

458

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este unul dintre cele 77 de spitale din ţară supuse unor controale pe care le-a dispus Ministerul Sănătăţii. O comisie mixtă, alcătuită din reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj efectuează o serie de verificări la secţiile chirurgicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Scopul acestor controale este depistarea eventualelor nereguli.

Ministerul Sănătăţii a cerut să se efectueze controale în 77 de spitale din ţară după scandalul iscat la Spitalul de Arşi acolo unde procurorii au început urmărirea penală pe numele mai multor medici şi pacienţi în dosarul operaţiilor estetice, respectivii fiind acuzaţi de luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. Unul dintre cele 77 de spitale este SJU Târgu-Jiu. „Verificările sunt în derulare, termenul finalizării lor fiind 30 mai. Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este unul dintre cele 77 de spitale din ţară în care se fac aceste controale. Secţiile chirurgicale sunt supuse verificărilor, iar la noi se fac la o secţie de Chirurgie, ORL, Oftalmologie, Neurologie”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Comisie mixtă CJAS-DSP
Echipa de verificare este mixtă, fiind alcătuită din reprezentanţi ai CJAS şi DSP Gorj. Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a spus că a primit o adresă de la CJAS prin care i se cerea să pună la dispoziţie un medic care să facă parte din comisia mixtă în scopul determinării unor eventuale nereguli. „Foile de observaţii au fost verificate pentru a se vedea dacă se constată fraude. Până acum au fost controlate două secţii, ORL şi Neurologie, nu cred că au găsit nereguli, la Neurologie am înţeles că toate foile au fost validate, absolut toate, nu a fost niciun fel de problemă”, a precizat Marius Boeriu.
Managerul Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, a confirmat că verificările sunt în derulare la nivelul unităţii medicale şi chiar le consideră benefice. „Aceste controale sunt benefice pentru activitatea Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru că au rolul de a verifica şi îndruma cadrele medicale pentru a respecta legislaţia în vigoare şi modalitatea de completare corectă a foilor clinice de observaţie, precum şi conştientizarea personalului din acest punct de vedere luând în calcul faptul că aceste lucruri reprezintă un punct important pentru procesul de acreditare”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here