Boli cauzate de consumul de carne

1077
carneCarnea este cel mai toxic aliment dintre toate alimentele de bază.
Boli cauzate de consumul frecvent de carne:
– apariţia mai multor forme de cancer, printre care: apariţiei cancerului de colon, apariţiei cancerului de rect hepatic, apariţiei cancerului ovarian precum şi a multor alte forme de cancer.

Pe lista afecţiunilor produse de consumul de carne mai putem adăuga: insuficienţa cardiacă, litiaza renală cu oxalaţi, arterita obliterantă, colita de putrefacţie, alergia (produsă mai ales de nitriţii din carne), celulita (produsă de hormonii prezenţi în carne), constipaţia, acnea, diverse tulburări hormonale.
Un studiu recent arată că cei care consumă frecvent carne au mult mai des probleme de eliminare (constipaţie în special), o imunitate redusă, sensibilitate hepatică mărită şi o tendinţă mult mai mare de a acumula ţesut adipos şi de a creşte în greutate.
A consuma frecvent carne, înseamnă, (în opinia cercetătorilor britanici) o persoană care consumă la micul dejun câte un sandwich cu preparate din carne de 3-4 ori pe săptămână şi o bucată de friptură la prânz. O clasificare surprinzătoare pentru majoritatea care consideră că o masă fără carne este sărăcăcioasă. Dar, dacă hrănim cu carne în exces un organism inapt să proceseze mari cantităţi de proteină animală ajungem la bolile de mai sus.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here