,,Boierul” de Stănești către un tânăr izolat la domiciliu: ,,Cumpără-ți de mâncare că ai venit din Franța și ai bani. Nu-ți mai dau nimic!”

11255

Primarul de Stănești este criticat de o familie izolată în satul Măzăroi că s-ar fi comportat cu aceștia la fel ca un boier cu slugile sale. Edilul a refuzat să le mai acorde celor doi, fiu și mamă, hrană, cu bani din bugetul local, pe timpul izolării la domiciliu, considerând că respectivii pot trăi cu două kilograme de cartofi, cu două kilograme de morcovi, cu un bax de apă, patru pulpe și cu o caserolă de piept de pui. Aceasta este, de fapt, toată hrană primită de familia Mazăre de la autoritățile comunei Stănești, în șase zile de când cei doi s-au izolat la domiciliu, asta după ce tânărul de 23 de ani a revenit acasă din Franța.

Tânărul de 23 de ani a revenit în țară, joi, acesta lucrând cu contract la o firmă din Franța. La revenirea la domiciliul din satul Măzăroi, comuna Stănești, tânărul a intrat în izolare, măsura fiind aplicată și pentru mama acestuia în vârstă de 52 de ani. Pe perioda izolării, autoritățile locale le-au asigurat cele necesare o singură dată, edilul refuzând să le mai dea ceva, deși mama și fiul se plâng de lipsa apei potabile, mai mult decât de cea a hranei.
Cu toate acestea, edilul de Stănești, Liviu Blideanu, le-a spus să-și pună pofta-n cui că el nu le mai dă nimic. Asta de parcă primarul le-a adus mâncarea cu bani din propriul buzunar. ,,L-a sunat fiul meu și primarul l-a trimis să-și cumpere mâncare, de parcă nu știa că nu poate părăsi domiciliul. Băiatul i-a spus că are banii pe card, dar primarul i-a transmis clar, să nu îl mai sune că nu îi mai dă nimic”, a spus mama tânărului.Acesta a explicat că, primarul, la insistențe le-a adus două kilograme de cartofi, două de morcovi, patru pulpe, o caserolă de piept de pui și un bax de apă, femeia spunând că edilul a fost impasibil în ceea ce privește pâinea sau măcar apa pentru următoarele zile pentru cei doi.Tânărul este la fel de supărat și consideră incalificabilă atitudinea primarului de Stănești, care ignoră situația celor izolați la domiciliu, în contextul măsurilor de precauție pentru Covid-19.
A.STOICA

10 COMENTARII

 1. Dar de ce nu fac comenzi online??
  Noi asta facem ,comandam online si iti vine direct la poarta/usa.
  Mai mult, am prieteni izolati in Romania, Spania, Italia care sunt alimentati de catre prieteni, vorbesc la telefon , apoi le lasa bani la usa si isi ia plasele, sau daca nu au bani , se descurca cand iasa din carantina.
  Este aberant sa iti dea primarul de mancare ca esti izolat.
  Si mai aberant cand locuiesti la tara,unde sa fim seriosi , curtea este plina. Rogi un vecin sa iti aduca ce iti trebuie , iar cand iesi din carantina te descurci cu omul.
  Este penibil sa stai la mila primarului sau sa cersesti statului Roman alimente intr-o comunitate unde toata lumea te cunoaste si te poate ajuta.
  Parerea mea!

  • Prioritate ar trebui sa aiba cei din comuna in caz de nevoi urgente, in nici un caz cei care au venit acum din strainatate, pentru ca ei stiau cand au venit ca v-or fii izolati ,si-au asumat asta,parerea mea.

 2. Pai si ce nu are dreptate Primarul ???? Au venit toate „valorile” din diaspora fara nici o fisa in buzunar, dupa ani de zile in care au platit taxe si impozite in alte tari si acum sunt mari patrioti !!!! Pe ce au muncit in diaspora ?????? EU NU LE-AS NICI MACAR UN PAHAR DE APA !!!!! TOTI CARE AU RAMAS IN ROMANIA ERAU NISTE AGARICI … ACUM SUNTEM BUNI !!! DE CE NU A RAMAS IN FRANTA ???? CA AU SISTEMUL DE SANATATE MULT MAI BUN DECAT IN ROMANIA !!!! PENTRU CA A LUCRAT LA NEGRU SI NU BENEFICIAZA DE NIMIC !!! SA SE DUCA TOTI DE UNDE AU VENIT … PACAT CA ABIA SCAPASEM DE TOTI „VALOROSI” !!!

  • Băi Gigi tu nu ai copii,dacă ar fi fost fiul tău sau fiica ta in locul lui ai fi comentat la fel rasistule ce ești este român la fel ca tine.Cine te crezi tu să trimiți pe cineva din țara lui , asta este invidia din tine că ai rămas aici in țară, dacă ai citit bine omul a spus că are banii pe card și dacă este in autoizolare nu poate ieși din casă deșteptule care ești. Nu a cerut mila nimănui doar ajutor să aibă apă nemernicule

  • Eu va impartasesc opinia. Am ai eu destule rude plecate in strainatate, muncesc legal si acum sunt tot acolo. Oamenii harnici, muncitori, cerebrali nu au venit acasa decat intr-un numar mic si au decenta si responsabilitate. Acum au venit multi hoti, cersetori, etc., oameni care umbla liberi, care nu respecta izolarea, care cer mancare, apa, au pretentii….imi e greu sa cred ca asteapta mancare deoarece nu au ce manca. Nu cred ca nu exista un vecin sa le lase la poarta un bidon de apa sau 2 paini daca sunt oameni seriosi in comunitatea lor…dar de, hai sa sunam la primarie, sa ne dea primaru’. Iar noi, ceilalti, sa muncim, sa platim la timp taxe si impozite sa aiba primaria ce sa le dea. Nu sunt din zona, dar consider atitudinea primarului demna de exemplu.

 3. Un gunoi de medic veterinar care isi tine copilul de 125 kg angajat la Caminul Cultural doar fictiv ca acesta sta acasa si nu vine la serviciu fiind singurl angajat …acest infect de individ a vazut doar banii in fata ochiilor si nu a facut nimic pentru comuna Stanesti…nimic…un afon de om!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here