Bogdan “Hoţu” vine la mitingul de la Târgu-Jiu pentru a-i ridica ştacheta amicului Condescu

745

Mitingul FNME-ului, de astăzi, de la Târgu-Jiu, în spatele căruia trage sforile penalul Marin Condescu, încă preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie, se va bucura de prezenţa lui Bogdan Hossu, lider al Cartel Alfa. Hossu care a avut strânse legături, în anii de glorie a lui Condescu, cu preşedintele FNME este blamat pentru vizita de astăzi de către Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii. Creţan susţine că Bogdan “Hoţu” ar fi, în opinia lui, doar unul dintre infractorii care au distrus şi furat patrimoniul sindical al UGSR prin fals, abuz şi improvizaţii juridice, personajul neputându-se irija în apărătorul niciunui sindicalist, cu atât mai puţin al celor din Complexul Energetic Oltenia.

Prezenţa lui Hossu la Târgu-Jiu îl calcă pe bătături pe liderul Constantin Creţan, implicat în reîntregirea fostului patrimoniu sindical al UGSR, de a cărui risipire liderul Cartel Alfa a fost cercetat în 2011 de către DNA-Secţia de combatere a corupţiei. Atunci, Hossu a fost scos de sub urmărire penală pe motiv că faptele pentrecute cu mai bine de două decenii în urmă s-ar fi prescris. Hossu putea fi tras însă la răspundere pe linie civilă pentru felul cum a cotribuit în nume personal la deposedarea bunurilor Uniunii Generale a Sindicatelor din România. De altfel, potrivit dosarului de la DNA, interesele UGSR şi ale liderilor de sindicat au fost intens vătămate după Revoluţie, motiv pentru care, la reclamaţia UGSR, Marius Petcu aflat momentan în detenţie, Hossu, Luca Liviu şi alţi lideri au fost cercetaţi de DNA.
Toţi au scăpat de rigorile legii, pe linie penală, pe motiv că faptele s-au prescris deşi respectivii au rămas cu conturile pline. În prezent, Hossu se află într-un litigiu cu ANI după ce Agenţia l-a constatat incompatibil în vara anului 2014. Acesta s-a aflat în incompatibilitate deoarece a întreţinut simultat mai multe funcţii.
ANI arata astfel într-un comunicat de presă că, pe lângă calitatea de membru în CA, Hossu a fost şi administrator, președinte și membru în Consiliul de Administrație în cadrul mai multor societăți comerciale, precum și Președinte al Confederației Naționale Sindicale “Cartel Alfa”.

Patrimoniul UGSR conţinea şi un vapor
“Metehnele funcţiilor nenumărate şi bine plătite şi a puterii le-a căpătat Hossu din momentul în care a prins gustul banilor dispăruţi de la UGSR”, spune acum Constantin Creţan, subliniind că minerii şi energeticieni ar trebui să îl hulească pe cel care s-a îmbuibat din banii sindicatelor.
Creţan îşi susţine spusele prezentând patrimoniul UGSR, devalizat de Hossu şi ai lui.
De altfel, UGSR, uniunea sindicală de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, nimeni nu poate nega că era putred de bogată în 1989. Asta deoarece muncitorii români, în număr de peste 7,5 milioane, constituiţi în 11.000 de sindicate, cotizau obligatoriu 1% din salariu către UGSR. Astfel, în numele sindicaliştilor, această structură a colectat o avere demnă de topul Forbes, adică sute de milioane de dolari, 21.000 de imobile, constrând în hoteluri, vile, apartamente, baze sportive şi chiar şi un vapor.
În următorii ani căderii regimului ceauşist, patrimoniul în cauză s-a pierdut, chiar dacă nu existau acte de proprietate necesare unei astfel de tranzacţii. Clădirile au ajuns astfel pe mâna rechinilor imobiliari iar turismul sindical, altădată cu 25.000 de locuri de cazare, s-a distrus şi înstrăinat.
Banii aflaţi în conturile UGSR, adică 4,7 miliarde de lei şi 2,7 milioane de dosari au dispărut de asemenea, la fel ca cele 400 de apartamente, zecile de sedii judeţene, cele 19 cluburi sindicale, 344 de baze sportive, 37 de garaje, sute de hectare de pământ, tabere de vacanţă şi diversele anexe.

hosuNici usturoi nu a mâncat nici gura lui Hossu nu-i miroase!
Întrebat ce s-a întâmplat cu banii din conturile UGSR, imediat după Revoluţie, Hossu, cel care vine astăzi să strige la Târgu-Jiu pentru drepturile minerilor şi energeticienilor din CEO, spunea, în 2013, următoarele: “Deci valuta s-a împărţit, noi am păstrat-o într-un cont, am constat însă că după o perioadă că ai noştri colegi, într-un mod nejustificat sau nu, nu au reuşit s-o termine.Legat de acest lucru, probabil că o parte dintre ei or să spună că au făcut investiţii în diferite alte structuri dar care nu se regăsesc valoric în structurile respective”, comenta Hossu.
Astfel, deşi recunoştea că banii au dispărut după 1989 în mod nejustificat, Hossu nu a părut cu doi ani în urmă vreun pic îngrijorat. Cu aceeaşi relaxare a vorbit şi despre dispariţia imobilelor care s-au împărţit după ce banii cheş au dispărut. Aici însă situaţia s-a complicat deoarece prada trebuia împărţită la mai multe guri. În 1994, la masa bogaţilor au apărut două confederaţii sindicale noi, BNS şi CSDR, care alături de CNSLR Cartel Alfa au luat câte ceva din bunurile imobile ale UGSR. Din nou, mişcarea a fost una dubioasă avându-se în vedere că prin lege şi prin statutul sindicatelor, înstrăinarea acestor bunuri era interzisă. Asta mai ales că UGSR, din care face parte şi Constantin Creţan, nu a fost vreodată desfiinţată prin lege.
“Printr-un act fals, averea sindicatelor a ajuns la baştani gen Hossu care în loc să înfunde puşcăria are nas să se arate în faţa minerilor şi a aenergeticienilor ca să apre un penal. Pe Marin Condescu care vrea astfel să apară în faţa protestatarilor în postura de salvator al mineritului şi a energiei din Gorj”, a declarat Creţan.

Teleconferinţă cu Ponta!
La o teleconferinţă care a avut loc ieri după-amiază cu Victor Ponta, la care a participat şi Creţan, legat de mitingul de astăzi, liderul sindical intenţiona să-i propună premierului să verifice traseul banilor CEO tranzacţionaţi prin toate societăţile lui Condescu şi ale FNME.
Acesta era pregătit să-i comunice premierului şi despre afacerile dintre Condescu şi Hossu, legate de firma care ar fi făcut foraje la Pandurii şi la numite vile din cartierul de lux Snagov de lângă Bucureşti.
Anamaria Stoica

img105 img106 img107

img108

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here