Blaga a găsit pedeapsa „usturătoare” pentru primarii trădători

1000

Prezent la sfârşitul săptămânii trecute la Târgu-Jiu pentru a-l instala pe deputatul Ion Cupă în fruntea organizaţiei judeţene, ca preşedinte interimar, liderul central al PDL, Vasile Blaga, a avut şi pentru primarii care au fost de partea USL în alegerile de anul trecut un mesaj foarte clar. Acesta a declarat că niciunul dintre ei nu va fi dat afară din partid, toţi urmând să fie lăsaţi membri ai PDL până la sfârşitul mandatului, ca să-i „usture” gestul lor de a trăda PDL.

Preşedintele democrat-liberal a menţionat că o excludere a celor în cauză, trei la număr, le-ar uşura acestora situaţia, întrucât, conform legislaţiei, odată excluşi, devin independenţi şi pot să meargă la USL. Fiind păstraţi în PDL, ei nu pot să părăsească partidul decât prin demisie, ceea ce duce la pierderea mandatului, lucru care nu le convine. Blaga a spus că niciunul dintre „trădători” nu va mai fi susţinut în 2016 pentru noi alegeri şi, până atunci, nici proiectele lor nu vor avea susţinere din partea partidului, totul în speranţa că „usturimea” va fi suficientă. Cei trei nu vor fi incluşi nici în comitetul CODA, cel care se va ocupa de organizarea alegerilor în cadrul PDL Gorj şi a cărui componenţă va fi aprobată azi la Bucureşti de şefii PDL, Cupă şi Blaga menţionând că după aprobare vor fi făcute publice şi numele celor ce îl vor ajuta pe deputat să conducă filiala.
Însoţit de Gheorghe Flutur şi Mihai Stănişoară, Blaga a vorbit foarte puţin despre situaţia de la Gorj, preferând să spună că discuţiile purtate cu colegii din organizaţie rămân unele „închise” în filială, aşa cu procedează şi PSD. El a menţionat că şi la PSD ar fi tensiuni în partid, dar puţine din acestea răzbat la presă. Mult mai mult a vorbit Blaga, în schimb, despre o posibilă candidatură a lui Adriean Videanu la Preşedinţia României, liderul PDL precizând că nu înţelege de ce atâta grabă din partea unora de a stabili candidatul la funcţia respectivă. Blaga a ţinut să precizeze că apreciază răspunsul oferit de Videanu la întrebarea dacă va candida, respectiv acela că îşi oferă disponibilitatea în situaţia în care partidul îl susţine pentru aşa ceva, liderul PDL spunând că doar în urma Convenţiei Naţionale din luna mai se poate lua o decizie în privinţa viitorului candidat.
„Domnul Videanu este unul din persoanele care ar putea candida. Dacă îl va susţine partidul la momentul acela, şi aici vorbim de 2014, nu văd de ce atâta grabă, inclusiv de la unii colegi, pentru 2013. Nu uitaţi că unii candidaţi ai noştri au intrat în bătălii, domnul Traian Băsescu, la locale, cu 7 zile, înainte de a se depune listele, iar în 2004 Traian Băsescu a fost candidatul nostru la prezidenţiale cu 4 zile înainte, până atunci fiind domnul Stolojan”, a spus Blaga, acesta menţionând şi că în PDL „sunt soluţii” pentru un candidat la Preşedinţie. Liderul PDL a refuzat să ofere informaţii suplimentare despre criteriile în baza cărora se va desemna viitorul candidat la Preşedinţia României, Blaga precizând că face politică de 20 de ani şi ştie ce decizii trebuie să ia. „Fac politică de 20 de ani şi eu vă răspund ceea ce vreau. Nu voi comenta mai mult, cu tot respectul pe care vi-l port. Nu e grabă ca să stabilim candidatul acum 3 zile, când a ridicat problema, sau eu acum la Gorj”, a menţionat Blaga la o întrebare primită de la jurnalişti pe tema respectivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here