Blaga: “Preşedintele interimar al PDL Gorj va conduce organizaţia până la alegeri”

596

Liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că o soluţie pentru şefia organizaţiei democrat-liberale de Gorj va fi găsită la finele săptămânii viitoare. Declaraţia lui Blaga survine după ce Ion Ruşeţ, preşedintele interimar al filialei, şi-a dat demisia din funcţie pe motive de incompatibilitate. Blaga şi-a anunţat în acest context şi prezenţa în Gorj săptămâna viitoare.

“Domnul Ruşeţ se afla într-o stare de incompatibilitate, pentru că domnia sa este vicelider la cea mai puternică centrală sindicală minieră. Vom propune un preşedinte interimar care, până săptămâna viitoare, când vom ajunge în Gorj, are obligaţia ca de comun acord cu toţi cei de acolo să găsească o soluţie intermediară pentru şefia organizaţiei, aşa cum se face statutar, care să conducă organizaţia până la alegeri”, a arătat preşedintele PDL, la sediul partidului. Blaga i-a luat apărarea fostului senator precizând că demisia lui Ruşeţ din funcţie nu are legătură neapărat cu rezultatele de la alegeri, în Gorj fiind “o situaţie specială, şi cu domnul Ponta şi cu domnul Diaconescu”.
“Repet încă odată, dânsul se afla într-o stare de incompatibilitate, dar vom analiza situaţia, rezultatele, ca de altfel la fiecare organizaţie”, a adăugat liderul democrat-liberalilor.

Se apelează la sancţiuni
Despre sancţionarea primarilor PDL care s-au implicat în campania electorală de la parlamentare alături de candidaţi ai USL, Vasile Blaga a spus că există câteva asemenea cazuri în care se va propune excluderea din partid. Unul este cel al primarului de la Turburea, Ion Bârcă, care s-a postat chiar pe bannerul de campanie al social-democratului Scarlat Iriza, actual deputat de Gorj. “Nu pot fi de acord cu astfel de situaţii mai ales când vrem să transmitem un mesaj de ordine în organizaţii, când dorim să arătăm că ideea este de a reconstrui pe principii sănătoase partidul. (…) O să propun fiecărei organizaţii, avem un statut, să-i excludă. Nu sunt foarte multe cazuri, ne referim la cei care au fost efectiv pe materialele promoţionale sau chiar i-au susţinut pe contracandidaţii noştri”, a mai declarat preşedintele PDL.

Flutur l-a anunţat primul pe Cupă
La rândul său, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, că există discuţii pentru ca deputatul Ion Cupă să preia conducerea interimară a organizaţiei de Gorj. “Există discuţii pentru domnul deputat Cupă, care a câştigat alegerile parlamentare, un post de deputat, şi care are agrementul oamenilor din teritoriu. Propunerea urmează să se materializeze săptămâna viitoare”, a arătat Flutur.
Ion Cupă a anunţat în ultimele zile că vrea să facă echipă la PDL Gorj pentru refacerea organizaţiei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here