Biserică românească din Las Vegas, prădată de hoţii de cupru

396

Biserica ortodoxă românească Sfântul Gheorghe, din Las Vegas, a fost ţinta hoţilor de cupru. Aceştia au distrus o unitate de aer condiţionat de 4.000 de dolari pentru a obţine cuprul din ea, care valora în jur de numai 20-30 de dolari. Enoriaşii români sunt şocaţi de întâmplare.

Printre membri congregaţiei se numără şi Lia Roberts, cea care a participat în 2004 la alegerile prezidenţiale, dar şi-a retras în cele din urmă candidatura. Membri comunităţii române din Las Vegas lucrau de peste zece ani la construirea unei biserici, din fondurile proprii. În ultimele şase luni însă, lăcaşul de cult a fost ţinta mai multor jafuri.

Cea mai recentă lovitură a făcut pagube în valoare de 4.000 de dolari. În plus, infractorii au lăsat biserica şi fără electricitate, după ce au tăiat curentul.

Până acum, poliţia nu a identificat suspecţi în acest jaf, dar a instalat camere de supraveghere şi un sistem de securitate.

Biserica este gata în proporţie de 80%, iar enoriaşii vor face vizite zilnice până la lăcaşul de cult, pentru a se asigura că totul merge conform planului.

Selecţie realizată de Daniela Scafeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here