Biroul Executiv al SMEO, la discuţii cu Ciurel, Medinţu, Răuţ şi Pităroiu

450

Şaisprezece lideri de sindicat din cadrul SMEO au participat vineri la o întâlnire cu conducerea Complexului Energetic Oltenia(CEO) în cadrul căreia s-au ridicat probleme de maxim interes pentru angajaţii CEO. Una a privit acordarea primei de vacanţă, suspendate printr-o hotărâre a Directoratului CEO iar alta a privit rezolvarea problemei transportului pentru 80 de angajaţi de la Seciuri care prestează la Rovinari. Şefii SMEO au pus în discuţie şi reorganizarea de pe mentenanţa minieră, care, din fericire, nu va fi aplicabilă de la începutul acestei luni.

Întreg Biroul Executiv interimar al Sindicatului Mine-Energie Oltenia(SMEO) s-a prezentat la întâlnirea de vineri cu managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, cu directorul de Resurse Umane, Ion Răuţ, cu directorul Diviziei Energie, Aurel Medinţu, şi cu economistul Daniel Pităroiu. Întâlnirea, pentru prima oară organizată în acestă formulă, a fost una benefică pentru sindicalişti, deoarece s-a rezolvat pozitiv problema primei de vacanţă suspendate pentru şase luni. “S-a stabilit modificarea hotărârii Directoratului care privea suspendarea primei de vacanţă pentru şase luni. Astfel, angajaţii CEO care cer, în scris, prima de vacanţă pentru lunile ianuarie şi februarie vor primi 1500 de lei din aceasta”, a explicat preşedintele SMEO, Ion Ruşeţ. Mai precis oamenii vor primi un avans din prima de vacanţă stabilită în contractul colectiv de muncă.

Cursă specială pentru angajaţii de la Seciuri
O altă problemă ridicată a fost cea a angajaţilor de la Seciuri care prestează la Rovinari fără să le fie, de mai bine de două luni, asigurat transportul la locul de muncă. Deşi cei 80 de angajaţi afectaţi nu fac parte din SMEO, liderii acestei organizaţii le-au rezolvat doleanţele, asta în condiţiile în care unii dăduseră deja semnături că nu vor transport asigurat, din dorinţa de a-şi păstra locurile de muncă. “Laurenţiu Ciurel a cerut rezolvarea situaţiei şi stabilirea unei curse speciale care să îi ducă şi aducă pe cei 80 la muncă”, a subliniat Ruşeţ.
În ce priveşte reorganizarea din minerit, pentru cei care prestează la mentenanţă, după o analiză profundă s-a stabilit să se renunţe deocamdată la procedură. “Măsura nu va mai fi aplicabilă din februarie”, a completat Ruşeţ menţionând, de asemenea, că demersul SMEO a fost unul făcut pentru “stabilitatea locurilor de muncă şi a companiei”.
SMEO a câştigat substanţial teren în CEO în scurtul timp de când a fost constituit.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here