Birdwatching – una dintre activitatile perfecte in excursiile in Delta Dunarii

1447

Turistii care viziteaza pentru prima data Delta Dunarii trebuie sa stie ca, in afara de abundenta in peste si peisaje mirifice, pasarile sunt vedetele acestui loc minunat. Pasari de toate dimensiunile si culorile, pasari care se hranesc cu peste, pasari cu un tril minunat sau cu un penaj deosebit sunt usor de remarcat si de fotografiat in mediul lor natural. Activitatea de birdwatching in excursiile din Delta Dunarii este foarte apreciata de turistii de toate varstele si de toate categoriile sociale. Oamenii le admira miscarile, sunetele, penajul si aspectul, dar si modul in care interactioneaza.

Pescuit si birdwatching – principalele activitati ale turistilor in Delta Dunarii

Excursiile in Delta Dunarii sunt atat de linistitoare, incat turistii se intorc cu bateriile incarcate dupa doar cateva zile petrecute pe un hotel plutitor sau intr-o pensiune care le ofera servicii la cel mai inal nivel de calitate, care are dotari exceptionale in camere si al carei program include si posibilitatea de a face excursii pe diferite trasee in Delta Dunarii.

Activitatea ce poarta denumirea de „birdwatching” reprezinta observarea pasarilor in mediul lor natural. Aceasta activitate este pe cat de relaxanta, pe atat de interesanta, deoarece peisajul citadin nu ofera turistilor atatea oportunitati.

Pescuitul este o alta activitate pentru care oamenii decid sa vina intr-o excursie in Delta Dunarii. Fie ca prind peste cu undita sau cu lanseta, fie ca sunt incepatori sau pescari impatimiti, turistii nu trebuie sa rateze oportunitatea de a prinde si chiar de a gati la gratar pestele proaspat de Dunare. Tot in cadrul unei excursii in Delta Dunarii, turistii pot gusta preparatele traditionale din peste proaspat, cum ar fi borsul de peste, care are un gust unic in locul in care a fost prins.

Programele de birdwatching – deloc plictisitoare

Turistii isi pot stabili propriul program de birdwatching, in functie de felul in care isi organizeaza activitatile pe parcursul unei zile sau al unei saptamani. Acestia se pot plimba in Delta Dunarii printre cele mai mari colonii de pelicani, de cormorani si de alte pasari, vor putea sa ia pranzul pe malul apei – o ciorba de peste cu un gust unic, preparata din peste prins chiar atunci –, vor putea alege un traseu pentru o excursie pe care sa nu o vor uita curand.

Desi, la inceput, turistii sunt sceptici din cauza faptului ca aud tot felul de lucruri negative despre Delta Dunarii, incepand cu abundenta tantarilor si terminand cu lipsa curateniei, realitatea este cu totul alta. Pranzul pescaresc nu trebuie ratat, pasarile ofera o priveliste care cu greu poate fi uitata, fauna acvatica este exceptionala, nuferii trebuie fotografiati din toate unghiurile, pelicanii si lebedele de asemenea, iar vacanta va fi una de vis.

Plimbarile cu salupa pot fi efectuate pana la varsarea in mare, cu un ghid foarte bine documentat si amabil, ca va putea raspunde la toate intrebarile turistilor. Excursia in Delta Dunarii este incununata de succes numai atunci cand turistii pleaca la drum cu inima deschisa si cu siguranta ca o experienta noua aduce amintiri de neuitat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here