Bill Clinton nu a prezentat semne de criză cardiacă

388
bill-clinton2Fostul preşedinte american Bill Clinton, care a suferit o intervenţie chirurgicalã pe inimă la New York, nu prezenta „semne de criză cardiacă”, iar operaţia s-a desfăşurat „fără nicio problemă”, a declarat cardiologul acestuia, Allan Schwartz.

„Operaţia s-a desfăşurat fără nicio problemă”, a declarat Schwartz într-o conferinţă de presă, în faţa spitalului presbiterian al Universităţii Columbia, unde este tratat Clinton, adăugând că „prognosticul este excelent”.
Potrivit lui Schwartz, Clinton „nu a avut o criză cardiacă sau altă afecţiune cardiacă”.
Fostul preşedinte american s-a prezentat pentru dureri în piept, dar acestea nu au nimic de a face cu modul de viaţă sau cu regimul său, a precizat medicul, care a declarat că după operaţie, Clinton „s-a ridicat şi a primit vizite din partea familiei sale”.
„Este în stare bună şi sperăm că se va putea întoarce acasă mâine”, a declarat acesta.
Fostul preşedinte, în vârstă de 63 de ani, a suferit o operaţie de implantare a două stenturi la o arteră coronară, a anunţat Douglas Band, un consilier apropiat al acestuia, într-un comunicat.
Această intervenţie îl va face mai puţin vulnerabil în faţa unei crize cardiace în viitor, a insistat Schwartz .
În 2004, Bill Clinton, care a fost cel de al 42-lea preşedinte al Statelor Unite timp de două mandate, între 1993 şi 2001, a suferit un cvadruplu pontaj coronarian pentru eliberarea a patru artere blocate.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here