Bilanț pe plus la Obștea Peștișani: An financiar excelent cu prime substanțiale pentru salariați, lemne de foc, indemnizații pentru nou-născuți și pachete pentru copiii coproprietarilor

2808

Final de an pozitiv pentru Obștea Peștișani care pe 23 decembrie se pregătește să sărbătorească, alături de salariați, coproprietari și localnici ai comunei, așa cum se cuvine, Crăciunul. Obștea a amplasat la Boroșteni, deja, un brad de mari dimensiuni care va fi împodobit în acele zile, iar sub pomul cu beteală se va colinda până la venirea lui Moș Crăciun. Participanții la eveniment vor fi serviți cu licori calde, nuci și cozonac, dar și cu tradiționala pomană a porcului. 350 de copii vor primi plăsuțe cu dulciuri de la Moșul, Obștea Peștișani sprijind în totalitate manifestarea așa cum a făcut-o de altfel și în ultimii șapte ani. Atmosfera va fi întreținută de Ansamblul multii premiat ,,Emilia Bubulac” al Obștii Peștișani, coordonat de soții Stelea, dar, și de Ansamblul Bordeiașul al Casei de Cultură Baia de Aramă, coordonat de prof.Corlan.

Obștea Peștișani, aproape cea mai mare din țară, a avut un an profitabil, deși s-au făcut investiții de peste un milion de lei în dotarea atelierului mecanic, a realizării unei platforme betonate pentru depozitul de lemne și a achiziționării echipamentului nou de lucru pentru angajați.
Sub conducerea lui Ion Poenaru, Obștea și-a mărit numărul de salariați la 76, 23 fiind angajați ai Ocolului Brâncuși ce aparține de aceeași structură, a dus la îndeplinire programul stabilit pentru amenajarea silvică, în sensul că s-au executat lucrările de tăiere și îngrijire a arboretelor tinere, dar și programul de împăduriri la brad.
Obștea are 2873 de coproprietari și o suprafață în grijă de 12.293 de hectare de teren forestier, obștea lăudându-se cu performanța de a administra la un înalt nivel acest patrimoniu de invidiat.
De altfel, Obștea a fost alături de salariații, cu prime substanțiale în funcție de performanțe, dar și de coproprietari și de familiile acestora, prin indemnizațiile oferite pentru nou-născuți, prin cei 6 metri cubi de lemn de foc, dați la un preț minimal, dar și prin ajutoarele în caz de deces.

Proiecte importante pentru 2020
,,Pentru anul viitor, Obștea vrea să acceseze fonduri europene și să continue investițiile din 2019 pentru a veni în sprijinul coproprietarilor.
Sperăm să achiziționăm o auto-macara cu remorcă și un încărcător tip volă pentru a îmbunătăți activitatea, să construim noi drumuri și să le modernizăm pe cele existente, dar și să exploatăm fructele de pădure și ciupercile din zona deținută de Obște”, a declarat președintele Obștii Peștișani, Ion Poenaru.
Acesta le-a transmis la mulți an și un an nou cu bucurii tuturor coproprietarilor Obștii, salariaților, colaboratorilor și localnicilor din Peștișani și invitația de a participa pe data de 23 decembrie, la ora 18.00, la serbarea bradului de Crăciun de la Boroșteni.
,,Vă așteptăm pe toți, cu mic, cu mare, să sărbătorim împreună aceste sfinte sărbători.
Să ne bucurăm de bradul de Crăciun, de colindele minunate, de portul tradițional al dansatorilor de la Ansamblul Emilia Bubulac și de vocile minunate ale copiilor de la Bordeiașu.
Vă oferim o atmosferă de sărbătoare tradițională și garanția că și copiii vor pleca fericiți după întâlnirea cu Moșul”, a conchis Poenaru.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here