Bilanţ IGSU: 22 de localităţi din 11 judeţe, afectate de ploi torenţiale şi vijelii / Pe un drum național din Gorj, o mașină a fost luată de ape

427

Șapte locuinţe, anexe gospodăreşti, 18 beciuri şi subsoluri din 22 de localităţi au fost inundate, în ultimele 24 de ore, în urma ploilor torenţiale şi a vijeliilor. În Gorj, o mașină a fost luată de viitură și aruncată în șanț. Incidentul a avut loc ieri, pe DN 67 B. În comuna Licurici, nu s-a putut circula din cauza apei, care a acoperit carosabilul, depășind un metru, în unele zone.

Potrivit IGSU, în urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, au fost înregistrate efecte la nivelul a 22 de localităţi din 11 județe.

„În urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de ieri și din timpul nopții au fost înregistrate efecte de vreme rea în 22 localități din 11 județe: Arad, Argeș, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Suceava, Teleorman și Vâlcea.

Salvatorii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 7 locuințe, 16 curți, 18 subsoluri și beciuri.

În acest moment nu mai sunt situații care să impună intervenția echipajelor ISU. La solicitarea cetățenilor sau autorităților locale, pompierii militari pot acționa pentru curățarea și decolmatarea fântânilor, dar și pentru înlăturarea celorlalte urmări ale ploilor abundente.

Pe durata manifestării avertizărilor hidro-meteorologice Cod Portocaliu, la nivelul unităților IGSU din județele vizate au fost activate grupele operative și centrele județene de coordonare și conducere a intervenției din care fac parte reprezentanți ISU și ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

Evoluţia vremii și a situației operative din țară este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dispunerea măsurilor suplimentare pentru asigurarea intervențiilor de urgență”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here