Biblioteca Județeană ”Christian Tell” și-a stabilit agenda pe ianuarie

532

Reprezentanții Bibliotecii Județene ”Christian Tell” au anunțat ce evenimente vor fi cuprinse luna aceasta în agenda culturală a instituției.

Startul evenimentelor culturale va fi dat pe 9 ianuarie, când va fi lansată cea de-a V-a ediție a concursului de lectură ”Cărțile care contează”. Competiția se adresează elevilor din clasele II-IV și V-VIII și se va desfășura, la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”, în două etape; prima dintre acestea se va desfășura în perioada ianuarie – mai, iar cea de-a doua în perioada septembrie – noiembrie. Urmează, pe 13 ianuarie, o evocare istorică și o expoziție documentară organizate în parteneriat cu Muzeul Județean Gorj, cu prilejul împlinirii a 123 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu.
Evenimentul se va desfășura la sediul central al Bibliotecii Județene ”Christian Tell”. Pe 15 ianuarie, Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, în parteneriat cu Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, Cenaclul Columna și colegiile naționale din Gorj, va organiza un complex de activităţi dedicate Zilei Culturii Naționale. Tot atunci va fi lansat și concursul de eseuri ”Destin”/ Mircea Eliade, concurs ce se va desfășura în perioada 16 ianuarie – 13 martie, în format electronic.
Agenda cultură pe luna ianuarie a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” se încheie cu o altă evocare istorică și o expoziție virtuală dedicate unirii Principatelor Dunărene. Acestea se vor desfășura pe 24 ianuarie, la sediul instituției și la Muzeul Județean Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here