Biblionet, la Ţicleni

502

biblionet2Pe 5 mai se inaugurează Biblionetul la Ţicleni, la Biblioteca publică „Nicolae Diaconu”. Evenimentul se desfăşoară la orele prânzului, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, dar şi reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Biblioteca publică „Nicolae Diaconu” din Ţicleni face parte din cele 20 de biblioteci publice din judeţul Gorj, care, începând din ianuarie 2011, au început să-şi diversifice serviciile oferite comunităţilor prin amenajarea unor centre cu calculatoare pentru public şi acces gratuit la internet, în cadrul Programului Naţional Biblionet – „Lumea în biblioteca mea”.

Programul Biblionet – un proiect ambiţios

biblionetÎn cadrul programului Naţional Biblionet, în judeţul Gorj au fost donate 82 de calculatoare echipate cu căşti şi cameră web şi softul aferent, 20 videoproiectoare, 20 de ecrane proiecţie, 20 de imprimante şi 20 de scannere. Localităţile incluse în acest program sunt: Albeni, Aninoasa, Cătunele, Crasna, Hurezani, Ioneşti, Leleşti, Motru, Peştişani, Prigoria, Rovinari, Schela, Târgu-Cărbuneşti, Teleşti, Turburea, Turceni, Ţânţăreni, Ţicleni, Urdari, Văgiuleşti.

Centrul de Formare Profesională din Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” a beneficiat de o donaţie ce a cuprins 11 laptopuri, imprimantă, scanner şi videoproiector, valoarea donaţiei ridicându-se la 58.651,03 ron. În acest centru au fost instruite 30 de bibliotecare din bibliotecile comunale incluse în program. Valoarea donaţiei, în echipament şi soft, pentru bibliotecile calificate se ridică la 455.658,49 ron. Adăugând la această sumă şi valoarea echipamentului din Centrul de Formare şi costul instruirii, judeţul Gorj a beneficiat de o donaţie în valoare de 561.444, 08 ron.

Judeţul Gorj îşi propune ca în 2011 numărul bibliotecilor calificate în faza a doua să fie de 20, ajungând la micşorarea diferenţelor de acces la informaţie dintre sat şi oraş.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here