Benzina pentru APIA Gorj, redusă cu 75%

390

apia facuta de mine1Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (Gorj) rezistă la minim cu tăierile la combustibili. Maşinile din dotare sunt scoase din garaje doar pentru strictele deplasări, instituţia confruntându-se din plin cu tăierile salariale şi cu cele financiare din interior.

Ameninţaţi de disponibilizări, angajaţii din cadrul APIA Gorj încep deja să se gândească la şomaj. Încă nu se vorbeşte despre cifre concrete, însă o parte dintre salariaţii instituţiei vor fi daţi afară. “De la începutul acestui an, doar doi angajaţi au plecat din instituţia noastră, şi asta prin pensionare la limită de vârstă. Posturile ocupate de cei pensionaţi au fost declarate vacante, însă blocate. Avem mare nevoie de personal, dar, din păcate, nu putem face asta cu posturi blocate şi disponibilizări anunţate”, a declarat Mirela Şerbu, purtător de cuvânt al APIA Gorj.

Aceasta a mai precizat faptul că de multă vreme, în cadrul instituţiei se lucrează cu un deficit de personal, în ciuda faptului că volumul de muncă este unul foarte mare. La ora actuală, la Centrul Judeţean APIA există 58 de angajaţi, la centrul local Novaci alţi zece, câte şapte la Hurezani şi Turceni, nouă la Motru şi unsprezece la Târgu-Cărbuneşti.

Două reduceri la benzină

O lovitură grea pentru conducerea APIA Gorj a fost reducerea la combustibili, care s-a făcut de două ori în decurs de o singură lună de zile. Din cota lunară de patru sute de litri de benzină pe maşină care era la începutul lunii aprilie, până la sfârşitul acelei luni cota s-a redus cu 50%, iar în mai, din cei 50%, au rămas doar 25%. Astfel, acum, parcul auto al instituţiei este format din 12 maşini de serviciu pentru deplasările în teren. Acestea au acum, după cele două reduceri, o cotă lunară de 112 litri fiecare.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here